Zomer brengt een vol Dierenasiel Woerden

11 juli 2012

De zomer is begonnen! En dat is te merken in Dierenasiel Woerden van Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.. De ruimte waarin herplaatsbare katten worden gehuisvest, is bijna vol. Maar liefst 14 katten zoeken op dit moment een nieuw thuis. Een flink aantal, dat alleen nog maar verder dreigt op te lopen omdat de zomervakantie voor de deur staat. Bovendien zitten er nog 8 katten die pas net binnen zijn of in de ziekenboeg zitten.

Van een groot aantal katten die op dit moment in het dierenasiel zitten,Witje is afstand gedaan. Dat wil zeggen dat deze katten na goed overleg tussen Stichting en baas en tegen betaling naar het asiel zijn overgebracht. Maar liefst 8 van de 14 huidige huiszoekenden is op deze wijze in het asiel terecht gekomen. De crisis is een mogelijke oorzaak voor dit hoge getal, maar een goede reden kan ook zijn dat men de weg naar het asiel voor di tsoort zaken beter weet te vinden dan voorheen. Uiteraard zijn er ook de nodige katten al zwervend gevonden op straat en zelfs gedumpt, zoals een vijftal katten dat onlangs met zijn allen voor het Stadskantoor in Oudewater werd gedropt.

Een groot aanbod aan asielkatten biedt één voordeel, voor de toekomstige baasjes wel te verstaan. Want met deze bonte verzameling poezen en katers, jonkies en oudjes, binnen- en buitenkatten in vrijwel alle voorkomende kleuren vindt een baasje al gauw dé ideale kat.