Waar de meeste katten in ons dierenasiel al snel een nieuw huis vinden, wacht Bella al twee jaar op haar forever home. Daarom vragen we nu de landelijke media en iedereen die ons wilt helpen in om te zoeken naar die ene speld in de hooiberg.

Geen doorsnee kat

In maart 2019 kwam Bella bij ons in het dierenasiel terecht. Al snel bleek dat Bella geen doorsnee kat was. De meeste mensen vond ze maar eng en onaardig, en onze verzorgers konden Bella soms moeilijk peilen. Toch zagen we potentie in haar. Daarom ging we vol enthousiasme op zoek naar een huis voor haar. Twee keer leek Bella die te hebben gevonden, maar kwam door haar onvoorspelbare gedrag toch weer terug.

Lieve kat met een trauma

Dat Bella in haar jonge jaren een hoop heeft meegemaakt, wisten we. Maar was dat ook de reden van haar gedrag of is Bella ‘gewoon zo’? Om daarachter te komen schakelden we een gedragsdeskundige in. Voor de gedragsdeskundige was het al snel duidelijk: Bella is een hele lieve kat, maar gaat gebukt onder een trauma. Handen zijn voor haar echt een ding en één verkeerde beweging levert Bella dan ook veel stress op. Maar met extra aandacht en een goed socialisatieplan konden onze verzorgers samen met Bella hier aan werken.

Aan de slag

Met een uitgebreid plan en een ‘Bella-box’ vol speeltjes, snoepjes en een notitieboekje, ging een vast groepje verzorgers met Bella aan de slag. In de weken die volgden, maakte Bella mooie stappen. Zo leerde Bella eerst ontspannen en bleven vooral de wapperende handen uit beeld. Haar soms gejaagde en gestreste gezichtsuitdrukking maakte al snel plaats voor een zacht en vriendelijk koppie. Niet veel later konden onze verzorgers ook al voorzichtig met Bella spelen en werd het stappenplan verder uitgebreid.

Bijzondere mijlpaal

Het speciale Bella-team legde al Bella haar vorderingen vast op beeld en zo kwam daar ineens het filmpje waarin Bella op schoot sprong bij een van de verzorgers. Als we van al onze asieldieren die op schoot springen een filmpje zouden delen, raakt het internet overbelast. Maar voor Bella was dat ene filmpje met recht een bijzonder moment. Niet alleen voor het Bella-team zelf, maar voor alle verzorgers van onze stichting. De eerste stappen zijn gezet en langzaam is er weer hoop voor Bella.

Op zoek naar die ene speld

Vol vertrouwen zoeken we daarom nu naar die ene speld in de hooiberg voor Bella. Zo zoeken we een baasje die Bella het vertrouwen geeft en samen met haar wil werken aan haar verdere socialisatie. Een huisje waar veel rust is en waar Bella ook alle tijd krijgt om te wennen. Geen doorsnee huis dus, maar dat ene speciale plekje. Ben jij degene die we zoeken? Neem dan contact met ons op of lees Bella haar verhaal!