Daar zit je dan, verstopt in een muur met je vier kinderen. Zo troffen moeder en dochter in mei onze lieve Marly aan. Na haar eerder al in januari gespot te hebben met kittens, dachten ze dat Marly weer veilig naar haar eigen huisje vertrokken was. Maar niets bleek minder waar. Want begin mei verscheen Marly opnieuw. Dit keer zat Marly in de muur van een grote schuur verstopt tussen het betonnen en houten deel in, op ruim een armlengte diep. Door een plankje op te tillen en met een mobiel te filmen, werd de schuilplaats van Marly beter zichtbaar. Meteen werd duidelijk dat Marly daar niet alleen zat, want nog vier andere kleine koppies lieten zich zien.

Het leek een onmogelijke opgave om het gezinnetje te bevrijden, dus werd onze hulp ingeschakeld. Bij aankomst was nog niet duidelijk of Marly verwilderd of gewoon een verdwaalde huispoes was. Daarom werd de vangkooi neergezet. Want alleen als Marly gevangen was, konden ook de kittens rustig uit het muurtje bevrijd worden. Gelukkig leek Marly hier geen moeite mee te hebben en eenmaal in de vangkooi bleek al snel dat Marly niet verwilderd was, maar hooguit wat timide en schuw. Dus ging zij lekker samen met haar kinderen mee naar de thuisopvang.

Die drie weken in de muur had Marly haar kinderen goed verzorgd. Maar nu was het tijd om haar een handje te helpen. Want die weken in het muurtje hadden haar behoorlijk uitgeput, dus rust kon ze goed gebruiken. Nu 7 weken later zijn haar vier kinderen Philly, Dusty, Nino en Freddie flink gegroeid en verhuisd naar hun nieuwe baasjes. Voor Marly is het vooral nog even bijkomen en wennen aan het leven van een huispoes, maar dan vertrekt ook zij hopelijk snel naar een fijn huisje. Wil jij Marly een fijn nieuw huisje bieden? Kijk dan op onze website voor haar hele verhaal.