Samenwerkingen

De Stichting werkt met diverse organisaties samen.

Hondencoach

Arvid is een bekende in de wereld van gedragsproblemen bij honden. Hij schrijft artikelen voor het hondentijdschrift Me & My Dog, geeft les bij Edupet, houdt spreekuren bij dierenspeciaalzaken, heeft een boek geschreven “Je hond de baas?” en doet nog veel meer om het leven van de hond te verbeteren en uitleg te geven aan iedereen die meer wil weten over honden en honden gedrag.
Van huis uit is hondencoach Arvid van Putten opgegroeid met een teckel en Alaskan Malamutes. Later heeft hij jaren lang 5 honden (Bull terriers en Centraal Aziatische ovcharka’s) gehad. Momenteel leeft hij samen met 2 honden, Amerikaanse bulldoggen: teef van december 2010, die meegekomen is met zijn vriendin  en een reu van november 2012. De liefde voor honden zat er al vroeg in en is verder uitgegroeid.
Een mooie eigenschap van Arvid is zijn rust en inzicht. Hij geeft je niet het gevoel dat je iets verkeerds doet maar hij coacht. Geen enkel probleem is dezelfde en daarom krijg je een advies op maat. Hij bezoekt de hond waar deze op dat moment leeft, hij kijkt mee in de leefsituatie, observeert hoe de hond reageert in probleemsituaties en geeft adviezen aan de eigenaar of begeleider hoe hier het beste mee om te gaan. Deze adviezen worden door gesproken zodat de begeleider/eigenaar dit begrijpt, kan toepassen en zich eigen kan maken. Er wordt hierbij ook gekeken welke aanpak het beste past rekening houdend met hond en baas/begeleider. Er wordt niet gewerkt met vooraf ingevulde vragenlijsten. De waarnemingen ter plaatse, de gedragingen van de hond en de reactie van de eigenaar/begeleider zijn het belangrijkste om tot een advies en plan van aanpak te komen. Met zijn manier van werken gaat hij terug naar het communicatieniveau van de hond op basis van rust en leiderschap.
Veel honden hebben angst. Deze honden krijgen bij Arvid de mogelijkheid om de angst te overwinnen. “Je kunt angst namelijk niet onderdrukken”, zo zegt Arvid. Wel kan Arvid jou helpen om je hond te begeleiden en om zo, samen met jou, over de angst heen te komen.
Voor meer informatie over Arvid en zijn werkwijze: zie de website http://www.arvidvanputten.nlof via facebook www.facebook.com/hondencoach