Asielopvang en herplaatsing

Dieren die bij ons binnenkomen, worden opgevangen in dierenasiel Reijerscop. Wanneer u een dier naar het asiel wilt brengen, neem dan eerst contact met ons. Klik hier voor meer informatie.

Adres van het asiel:
Reijerscopse Overgang 5
3481 LZ Harmelen
Geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur.

In dierenasiel Reijerscop vangen we honden, katten, konijnen en siervogels op. Wanneer we kittens onder onze hoede hebben, verblijven deze bij verschillende vrijwilligers thuis. Zo krijgen de kleintjes de intensieve verzorging die ze nodig hebben en worden ze gelijk gesocialiseerd. De konijnen en siervogels worden in eerste instantie opgevangen op een apart opvangadres. Wanneer ze naar een nieuwe eigenaar kunnen, gaan ze naar het asiel. Voor andere dieren, zoals wilde vogels, reptielen, egels en schildpadden hebben wij afspraken met andere opvanginstanties.

Herplaatsing

Als een dier bij het asiel wordt binnengebracht, vindt zo snel mogelijk een medische controle plaats. Hierbij wordt het dier op uiterlijke ziekteverschijnselen onderzocht en behandeld tegen parasieten. De dieren waarvan de eigenaar niet kan worden achterhaald, brengen hun eerste twee weken in het asiel door in quarantaine. Tijdens deze periode kunnen ziektes en afwijkingen aan het licht komen die zonodig worden behandeld. Wanneer het dier gezond blijkt en de eigenaar heeft zich niet meer gemeld, dan is het dier na deze twee weken toe aan de volgende stap. Voorzien van entingen en een chip mag hij nu officieel verhuizen naar een nieuwe baas; laat de zoektocht maar beginnen!

Potentiële baasjes kunnen zich op deze website goed inlezen op de karakters en bijzonderheden van hun toekomstige huisdier. Uiteraard kan men in het asiel tijdens openingstijden de dieren in levende lijve meemaken. Zo kan er ter kennismaking volop geknuffeld worden met katten. Wat honden betreft kan uitsluitend kennisgemaakt worden na een telefonische afspraak en kan een hond dan onder begeleiding eventueel mee op een wandeling.

Of een dier nou lang of kort in het asiel verblijft, elke dag staat er een groep vrijwilligers klaar om hem met de grootste zorg te omringen. Omdat het dier daarnaast entingen en medische zorg ontvangt, is het dan ook niet verwonderlijk dat er kosten zijn verbonden aan adoptie. In ruil hiervoor krijgt de baas een uitstekend verzorgd dier, dat de afgelopen tijd van de beste (medische) zorg heeft mogen genieten.

Een aantal weken na adoptie kan de nieuwe eigenaar een telefoontje verwachten van het asiel, waarin wordt geïnformeerd hoe het gaat met dier en baas. Als uit dit telefoontje blijkt dat de plaatsing  geslaagd blijkt, kan het asiel tevreden zijn; dankzij goede zorg en bemiddeling weer een geslaagde adoptie!