Open Dag op 4 oktober 2014

Dierendag 2014: dit jaar in het weekend, en daarom de perfecte datum voor de jaarlijkse Open Dag voor Dierenasiel Reijerscop en Diergezondheidscentrum De Limes.

Onze stichting had flink wat enthousiaste vrijwilligers voor deze dag verzameld: asielmedewerkers, ambulancechauffeurs, centralisten, alsmede professionele ka141004 kattten- en hondentrimmers. Maar dierenartsen en hun assistenten van De Limes waren natuurlijk ook van de partij. Met als uitgangspunt om voor onze gasten én dieren er een gezellige en succesvolle dag van te maken. En dat werd het!

Activiteiten
Mensen konden een kijkje nemen in het asiel. Er werden rondleidingen gegeven, kinderen werden geschminkt en er was o.a. een konijnenbuffet. Bij De Limes en Dierenasiel Reijerscop waren tevens demonstraties van de katten- en hondentrimmers. In De Limes was ook de gelegenheid om de operatiekamers eens te zien. Tevens waren er gekko’s te bezichtigen en een geweldig lieve en grappige kuifkip om te aaien. 141004 kuifkip

Een nieuwe eigenaar
Maar er gebeurde meer. De konijnen Tjibbe en Pancy gingen met hun nieuwe baasje mee naar huis. Ook de katten Bommel, Dody, Jagger, Doody, Caty en de kittens Hope & Honey kregen op deze dag een gouden mandje. Daar deden wij het natuurlijk ook voor. Naast informatie was het belangrijk om onze dieren bij de bezoekers onder de aandacht te brengen. Gelukkig waren er veel mensen die onze dieren een liefdevol nieuw thuis konden geven.

Appeltaartactie
Een aantal mensen die onze stichting een warm hart toedragen hadden voor de jaarlijkse appeltaartactie Dierenasiel Reijerscop uitgekozen. 141004 appeltaartactie

Ieder jaar plukken zij de vele appels uit hun tuin om appeltaarten te bakken. Deze taarten worden vervolgens onder begeleiding van koffie, thee of limonade voor een klein bedrag verkocht. De opbrengst wordt vervolgens aan een goed doel geschonken. Waar voorgaande jaren de opbrengst naar KiKa ging, was dit jaar onze stichting aan de beurt. Op de Open Dag werd de koffer met geld overhandigd aan penningmeester Piet Willemse en voorzitter Mechtild Stavenuiter. Wat een geweldig leuk initiatief!! Wij waren ontzettend blij met deze ludieke actie en flinke bijdrage. Uiteraard komt het geld direct ten goede aan de dieren in ons asiel.

Extra donatie
Omdat het zaterdag 4 oktober zowel offerfeest als dierendag 141004 degra chequewas hadden voornamelijk moslimcollega’s van DEGRA Vloeronderhoud BV uit Woerden geld ingezameld voor ons asiel. Onze vrijwilligster Yolanda Koene, medewerkster bij DEGRA, overhandigde maar liefst € 150,- aan onze voorzitter Mechtild Stavenuiter. Een lief en warm gebaar!!

Enthousiasme
Zowel onze stichting als Diergezondheidscentrum De Limes waren zeer onder de indruk van de positieve reacties en blije gezichten van de honderden bezoekers.

Het enthousiasme van de gasten, maar ook zeker van alle betrokken vrijwilligers, maakte de Open Dag absoluut voor herhaling vatbaar. Ook u bent in 2015 natuurlijk (weer) van harte welkom!