Update 7 april 2024:

Tot onze ontroering en verrassing is na één dag het streefbedrag voor onze lieve Ella al bereikt! Dit betekent dat we de behandeling van haar staart in gang kunnen zetten en Ella een kans kunnen bieden op een mooi en pijnvrij bestaan. Iedereen die aan dit hartverwarmende resultaat heeft bijgedragen: ongelooflijk bedankt! We zijn er stil van…

Natuurlijk ook aan iedereen die nog doneert nadat het bedrag is bereikt: hartelijk dank! Dit geld kunnen we inzetten om de vele andere katten te helpen die aan onze zorg worden toevertrouwd en die onze hulp zo hard nodig hebben.

Alllerliefste poezendame Ella kwam bij ons in het asiel terecht met trauma aan haar staart. Na onderzoek door onze dierenarts is ze geopereerd en zijn er enkele wervels uit haar staart verwijderd. Daarna is ze met een kap en de nodige medicatie naar de thuisopvang verhuisd, in de hoop dat ze daar in alle rust zou kunnen genezen. 

Helaas blijkt het herstel minder voorspoedig te verlopen dan we hoopten. Ella blijft pijn houden, en ondanks de kap probeert ze toch steeds in haar staart te bijten. Frustrerend voor haar, en voor ons verdrietig om te zien.

Een vervolgplan is ingewikkeld. Het is niet met zekerheid te zeggen of een staartamputatie verlichting zal brengen, en we willen Ella dit niet aandoen met het risico dat ze daarna nog steeds pijn heeft. Onze dierenarts adviseert dan ook om de staart te behandelen met laserstralen, zodat de bloedsomloop wordt gestimuleerd en het genezingsproces op gang komt.

Wij gunnen onze lieve Ella van harte een kans op een mooi en pijnvrij bestaan, maar zo’n laserbehandeling is helaas behoorlijk prijzig. Daarom roepen we bij wijze van uitzondering de hulp in van dierenliefhebbers die Ella een steuntje in de rug willen geven. Zou jij een (kleine) donatie willen doen? Wij én Ella zouden dat echt geweldig vinden!

 

https://www.doneeractie.nl/een-gezonde-staart-voor-ella/-89946