Dieren redden geeft goed gevoel!

9 juni 2021 – Dieren redden geeft een goed gevoel!

‘Help! Er lopen allemaal kuikentjes op de weg!’ Carla Vonk hoort het bijna dagelijks als ze haar telefoon opneemt. Dat is geen tekst van een gekke voicemail, maar een serieuze melding. Als telefoniste voor de dierenambulance in onder andere Woerden zet ze zich in voor alle dieren in nood. Woerden – Via een computerprogramma kan Carla exact zien war de ambulance van Dierenhulpverlening Woerden e omstreken rijdt. Belangrijk, want als ze een melding van een gewond dier krijgt moet ze kunnen inschatten hoeveel tijd het kost om op locatie te komen. “Dan zie ik dat de ambulance eerst nog naar een eend moet in Kamerik of naar de gewonde poes in Bodegraven…….

 

Bezoek asiel op afspraak

Vanaf 2 oktober 2020 is het alleen mogelijk om op afspraak het asiel te bezoeken, zodat er niet teveel bezoekers tegelijk komen.

Wilt u een afspraak maken?
Dan kunt u telefonisch contact opnemen met het asiel. U kunt bellen van maandag tot en met zaterdag van 9:00 – 12:00 uur op telefoonnummer (0348) – 413 841.
De vrijwilliger aan de balie zal, voorafgaand aan uw bezoek, informeren naar de gezondheid van u en uw gezinsleden. Hiervoor gebruiken wij de checklist van het RIVM.

Bij een bezoek aan het asiel hanteren wij de richtlijnen van het RIVM en dient u de aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen.

Help ons dieren helpen!

Nu er geen evenementen zijn, kunnen we niet collecteren en over ons werk vertellen!

Ieder jaar staan we op verschillende evenementen en braderieën om donaties op te halen voor ons dierenasiel en -ambulance. Maar door COVID-19 zijn alle deze evenementen en braderieën helaas afgelast. Daarom collecteren we dit jaar op een andere manier, namelijk via een online crowdfundingactie! Steun jij ons ook? https://www.doneeractie.nl/help-ons-dieren-helpen

Ondanks dat al het werk in het asiel volledig door vrijwilligers wordt gedaan, zijn er veel kosten die gewoon doorlopen. Denk aan medische zorg en voeding voor onze dieren, benzine voor de dierenambulance en schoonmaakmiddelen in het asiel. Om deze kosten te dekken zijn we als stichting voor een groot deel afhankelijk van donaties. Deze komen onder andere van onze collectes op bijvoorbeeld de Woerdense Koeienmarkt, het Heksenfestijn in Oudewater, de septembermarkt in Harmelen of de jaarmarkt van Montfoort. Nu al deze evenementen zijn afgelast vanwege COVID-19 missen we veel donaties.  Met de crowdfundingactie hopen we voldoende geld op te halen om (medische) noodhulp te kunnen blijven verlenen aan dieren in de regio.

Door middel van deze actie hopen we dat je op veilige afstand toch een (paar) euro wilt doneren aan Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken! We zijn blij met elke bijdrage en daarom vragen we: help je mee?

Ga dan naar de website https://www.doneeractie.nl/help-ons-dieren-helpen. Alle beetjes helpen!

 

Asiel op afspraak weer geopend

Vanaf zaterdag 6 juni 2020 is het na lange tijd weer mogelijk om het asiel te bezoeken. Nog wel alleen op afspraak, zodat er niet teveel bezoekers tegelijk komen.

Wilt u een afspraak maken?
Dan kunt u telefonisch contact opnemen met het asiel. U kunt bellen van maandag tot en met zaterdag van 9:00 – 12:00 uur op telefoonnummer (0348) – 413 841.
De vrijwilliger aan de balie zal, voorafgaand aan uw bezoek, informeren naar de gezondheid van u en uw gezinsleden. Hiervoor gebruiken wij de checklist van het RIVM.

Bij een bezoek aan het asiel hanteren wij de richtlijnen van het RIVM en dient u de aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen.

We zijn blij dat we onze maatregelen weer iets kunnen versoepelen en zijn verheugd u -op afspraak- weer te kunnen ontvangen in ons asiel.

Asiel tijdelijk gesloten

*Belangrijke mededeling*

In verband met het Coronavirus stellen wij extra voorzorgsmaatregelen in en zullen tot 6 juni a.s. onze deuren sluiten voor bezoekers. Lees verder

Asieldier verdient fijne jaarwisseling

1 januari 2020 – Liefdevol zwerfdieren opvangen

Iedere week zien we in onze krant een opsomming van de gevonden en vermiste dieren in onze gemeente. Yvonne de Vries is hier verantwoordelijk voor. Zij is hoofd van het Dierenasiel Reijerscop in Harmelen van waaruit zij maar liefst 225 vrijwilligers aanstuurt. Deze mensen, met het hart op de juiste plek, bieden met twee dierenambulances hulp aan zieke, gewonde en gevonden dieren in Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Oudewater, Montfoort en Nieuwegein. Lees verder

Schrijnend tekort vrijwilligers

31 oktober 2019 – Niet meer altijd hulp dier in nood

De dierenambulance voor Woerden en omstreken kan niet altijd meer uitrukken bij spoedgevallen. Door een groot tekort aan vrijwilligers bij Stichting Dierenhulpverlening Woerden zijn er niet meer continu dierenhulpverleners bereikbaar. Lees verder

Open dag 5 oktober

5 oktober 2019 – Open dag Dierenhulpverlening Woerden e.o. en DGC De Limes, Reijerscopse Overgang 3 & 5

Een kijkje nemen bij de dierenarts of in de dierenambulance, asieldieren ontmoeten of zelf aan de slag gaan met gezonde dierensnacks maken: het kan tijdens de Open Dag! In het kader van Werelddierendag 2019 openen Dierenasiel Reijerscop en Diergezondheidscentrum De Limes op zaterdag 5 oktober namelijk hun deuren voor álle dierenliefhebbers. Iedereen is dan tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom. Lees verder

Gedumpt in het asiel

7 augustus 2019 – De vrijwilligers van het dierenasiel in Harmelen hebben deze zomer weer hun handen vol aan alle gedumpte dieren, zoals kat Romy met de verschillende ogen. Lees verder