RTV Utrecht over coronadieren

Vandaag (6 augustus) kwam RTV Utrecht bij ons op bezoek om te praten over coronadieren. Nu hebben wij gelukkig weinig dieren in ons asiel waar door corona en gebrek aan tijd afstand van is gedaan. Wel vinden onze dieren momenteel minder snel een huisje. In de 5 uur uitzending van RTV Utrecht vertelden we er alles over. 🏠

Heb je het item zojuist gemist? Geen probleem. Je kijkt hem hier gewoon terug: https://bit.ly/3xu21IH

Asiel vol honden? Dat valt erg mee.

25 juni 2021 – Asiel vol honden? Dat valt erg mee.

Even vragen aan Anne Marie Jongedijk

Een asiel vol ‘avondklokhonden’? De dierenasiels in het Groene Hart hebben er tot hun opluchting geen last van. Bestuursvoorzitter Anne Marie Jongedijk van dierenasiel Reijerscop in Harmelen legt uit.

Gauw een hond nemen om de avondklok te omzeilen om tóch dat ommetje te maken, ging afgelopen voorjaar het verhaal. Merkt u een toename van aangeboden honden nu de coronabeperkingen versoepeld zijn? “Toen de avondklok werd afgekondigd, hebben we het als vrijwilligers hierover wel gehad ……..

 

 

Dieren redden geeft goed gevoel!

9 juni 2021 – Dieren redden geeft een goed gevoel!

‘Help! Er lopen allemaal kuikentjes op de weg!’ Carla Vonk hoort het bijna dagelijks als ze haar telefoon opneemt. Dat is geen tekst van een gekke voicemail, maar een serieuze melding. Als telefoniste voor de dierenambulance in onder andere Woerden zet ze zich in voor alle dieren in nood. Woerden – Via een computerprogramma kan Carla exact zien war de ambulance van Dierenhulpverlening Woerden e omstreken rijdt. Belangrijk, want als ze een melding van een gewond dier krijgt moet ze kunnen inschatten hoeveel tijd het kost om op locatie te komen. “Dan zie ik dat de ambulance eerst nog naar een eend moet in Kamerik of naar de gewonde poes in Bodegraven…….

 

Duffy na weken in kruipruimte

5 juni 2021 – Duffy na weken in kruipruimte nog op tijd gevonden

Na zes weken had Bianca Kooij de hoop opgegeven daar verdwenen 3-jarige rode kater Duffy nog levend terug te zien. En toen ineens werd ie gevonden, in de kruipruimte van een woning vlak achter haar huis. “Het is een wonder dat hij nog leeft”, zegt de dolgelukkige Woerdense.

Bezoek asiel op afspraak

Vanaf 2 oktober 2020 is het alleen mogelijk om op afspraak het asiel te bezoeken, zodat er niet teveel bezoekers tegelijk komen.

Wilt u een afspraak maken?
Dan kunt u telefonisch contact opnemen met het asiel. U kunt bellen van maandag tot en met zaterdag van 9:00 – 12:00 uur op telefoonnummer (0348) – 413 841.
De vrijwilliger aan de balie zal, voorafgaand aan uw bezoek, informeren naar de gezondheid van u en uw gezinsleden. Hiervoor gebruiken wij de checklist van het RIVM.

Bij een bezoek aan het asiel hanteren wij de richtlijnen van het RIVM en dient u de aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen.

Help ons dieren helpen!

Nu er geen evenementen zijn, kunnen we niet collecteren en over ons werk vertellen!

Ieder jaar staan we op verschillende evenementen en braderieën om donaties op te halen voor ons dierenasiel en -ambulance. Maar door COVID-19 zijn alle deze evenementen en braderieën helaas afgelast. Daarom collecteren we dit jaar op een andere manier, namelijk via een online crowdfundingactie! Steun jij ons ook? https://www.doneeractie.nl/help-ons-dieren-helpen

Ondanks dat al het werk in het asiel volledig door vrijwilligers wordt gedaan, zijn er veel kosten die gewoon doorlopen. Denk aan medische zorg en voeding voor onze dieren, benzine voor de dierenambulance en schoonmaakmiddelen in het asiel. Om deze kosten te dekken zijn we als stichting voor een groot deel afhankelijk van donaties. Deze komen onder andere van onze collectes op bijvoorbeeld de Woerdense Koeienmarkt, het Heksenfestijn in Oudewater, de septembermarkt in Harmelen of de jaarmarkt van Montfoort. Nu al deze evenementen zijn afgelast vanwege COVID-19 missen we veel donaties.  Met de crowdfundingactie hopen we voldoende geld op te halen om (medische) noodhulp te kunnen blijven verlenen aan dieren in de regio.

Door middel van deze actie hopen we dat je op veilige afstand toch een (paar) euro wilt doneren aan Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken! We zijn blij met elke bijdrage en daarom vragen we: help je mee?

Ga dan naar de website https://www.doneeractie.nl/help-ons-dieren-helpen. Alle beetjes helpen!

 

Asiel tijdelijk gesloten

*Belangrijke mededeling*

In verband met het Coronavirus stellen wij extra voorzorgsmaatregelen in en zullen tot 6 juni a.s. onze deuren sluiten voor bezoekers. Lees verder

Asieldier verdient fijne jaarwisseling

1 januari 2020 – Liefdevol zwerfdieren opvangen

Iedere week zien we in onze krant een opsomming van de gevonden en vermiste dieren in onze gemeente. Yvonne de Vries is hier verantwoordelijk voor. Zij is hoofd van het Dierenasiel Reijerscop in Harmelen van waaruit zij maar liefst 225 vrijwilligers aanstuurt. Deze mensen, met het hart op de juiste plek, bieden met twee dierenambulances hulp aan zieke, gewonde en gevonden dieren in Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Oudewater, Montfoort en Nieuwegein. Lees verder

Schrijnend tekort vrijwilligers

31 oktober 2019 – Niet meer altijd hulp dier in nood

De dierenambulance voor Woerden en omstreken kan niet altijd meer uitrukken bij spoedgevallen. Door een groot tekort aan vrijwilligers bij Stichting Dierenhulpverlening Woerden zijn er niet meer continu dierenhulpverleners bereikbaar. Lees verder