Leerlingen Wellantcollege overhandigen cheque

Woerdense Courant, 17 juni 2011

WOERDEN/MONTFOORT – De Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. heeft een cheque ter waarde van 188,70 euro in ontvangst mogen nemen van leerlingen van het Wellantcollege in Montfoort.

In het kader van de Maatschappelijke Mini Ondernemingen hebben de leerlingen kleine ondernemingen opgezet om daarmee geld te verdienen voor een zelf gekozen, goed doel. Minke van der Wilk, Jordy Hombergen en Milan van Woudenberg hebben met hun onderneming Rookoloco rookmelders verkocht, die ze bijvoorbeeld ook op de Lentemarkt in Montfoort en op de Graskaasmarkt in Woerden aan de man hebben gebracht.

20110617Rookoloco

De uiteindelijke winst van Rookoloco is aan de stichting gedoneerd voor het asiel en de dierenambulance van Woerden en omgeving. Bestuurslid Wardit van Daalen gaf bij het aannemen van de cheque aan erg onder de indruk te zijn van de inzet van de leerlingen en blij te zijn met dit fraaie bedrag. “We zijn hard bezig geld bij elkaar te krijgen voor het nieuwe dierenasiel en hiermee zijn we weer een stapje dichterbij.”

De Maatschappelijke Mini Onderneming is een project opgezet door de jongerenvereniging Yoppa samen met de SWW en de Rabobank. Het doel van de Maatschappelijke Mini Ondernemingen is om de jeugd kennis te laten maken het ondernemerschap en hierin de samenwerking te zoeken met andere leerlingen en het bedrijfsleven.

V.l.n.r. Jordy Hombergen,ambulancechauffeur Machiel Reijmerink, Milan van Woudenberg en Minke van der Wilk.