Een huisdier kwijtraken is een van de grootste angsten van een baasje. Toch zijn veel dieren, met name katten, die bij ons binnenkomen niet gechipt. ‘Dat moet anders’, dacht ons medisch team. Daarom volgden zij een cursus Chippen bij dierenarts Piet Hellemans. En vanaf nu staan zij op verschillende plekken in onze regio klaar om jouw huisdier te chippen.

Chipplicht

Voor honden geldt er in Nederland een chipplicht. Hierdoor kunnen de meeste honden snel weer worden herenigd met hun baasje. Voor katten geldt deze chipplicht nog niet en dat zien we helaas ook terug in het aantal katten dat bij ons binnenkomt zonder chip. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) werkt namelijk aan een landelijke chip- & registratieplicht voor katten

Wist je trouwens dat je bijvoorbeeld ook jouw konijn kunt laten chippen?

 

Check of jouw dier is gechipt

Twijfel je of jouw huisdier is gechipt? In sommige gevallen is het dier al gechipt bij de fokker of vorige eigenaar. Dit kun je terugvinden in het paspoort of navragen bij de fokker of de vorige eigenaar. Is het dier nog niet gechipt? Doe dit dan zo snel mogelijk. Mocht je dier bijvoorbeeld weglopen en door anderen gevonden worden? Dan kunnen we jullie snel weer met elkaar herenigen. 

Je kunt je dier laten chippen bij de dierenarts. En nu ook via ons. 

 

Chip jouw huisdier. Help een asieldier

De komende maanden staan we op verschillende locaties in onze regio klaar om jouw huisdier te chippen. Je kunt dan jouw dier (met uitzondering van honden) laten chippen én registreren voor €15,-. De volledige opbrengst van het chippen gaat naar onze stichting en besteden we aan de zorg voor onze asieldieren. Zo help je dus niet alleen jouw eigen huisdier, maar ook een asieldier!

 

Maak vooraf een afspraak

Het chippen en registreren van jouw huisdier neemt maximaal 15 minuten in beslag. Maak vooraf een afspraak via onze website. Zo kunnen we het chippen en registreren van jouw huisdier goed voorbereiden. Voor data en locaties, ga naar onze pagina ‘Laat je huisdier door ons chippen‘.