Op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen en wil je meteen een goed doel steunen? Dat kan! Vanaf 10 december verkopen we online, in het dierenasiel én op de kerstmarkt in Harmelen namelijk een toffe kalender. Met de opbrengst kunnen we verwilderde katten in de regio castreren en steriliseren, en zo het aantal kittens terugbrengen. Help je mee?

Op verschillende plekken in onze regio leven verwilderde katten. Alleen of in een groep van gemiddeld 5 tot soms wel 15 of meer. Deze katten zijn buiten geboren en opgegroeid of hebben ooit een huis gehad, maar leven inmiddels al lange tijd op straat. Hierdoor kunnen ze niet meer aarden in een huis, maar zorgen jaarlijks wel voor een heleboel nakomelingen.

Veel van deze kittens komen vervolgens bij ons in de thuisopvang terecht. Dit jaar waren dat er meer dan 160. Onze opvanggezinnen zorgen ervoor dat de kittens de nodige (medische) zorg krijgen en brengen ze groot tot dat ze oud en gezond genoeg zijn voor adoptie. Alleen neemt het aantal kittens ieder jaar toe. Daarentegen wordt het aantal adoptieadressen elk jaar kleiner. Dit zorgt ervoor dat het aanbod groter is dan de vraag en veel kittens lang moeten wachten op een thuis.

Eén poes kan in een jaar tijd al gauw drie nestjes krijgen. Dat komt neer op gemiddeld 18 kittens per jaar. Een snelle rekensom laat ons zien dat twee ongecastreerde katten in vier jaar tijd kunnen zorgen voor een populatie van maar liefst 20.000 katten. Het is dus belangrijk dat verwilderde katten zo snel mogelijk gecastreerd of gesteriliseerd worden. Alleen dan kunnen we het aantal kittens terugdringen.

Daarom komen we tijdens de Christmas Challenge van Stichting Dierenlot in actie. Met de verkoop van een eigen kalender halen wij geld op om de castratie en sterilisatie van de verwilderde katten in de regio mogelijk te maken. Daarnaast wordt al het geld dat we ophalen tijdens de Christmas Challenge door Stichting Dierenlot verdubbeld.

Wil jij nu zo’n toffe kalender kopen voor jezelf óf om cadeau te doen, en zo ons helpen? Vanaf 10 december kun je voor het kopen van de kalender terecht in het dierenasiel in Harmelen (Reijercopse Overgang 5) of koop de kalender online door via deze link € 15,- te doneren en bij het opmerkingenveld je adresgegevens + het woord ‘kalender’ te vermelden.

Daarnaast staan we op 10 december a.s. van 10:00 uur tot 17:00 op de kerstmarkt in Harmelen in H2O (Uithof 1). Hier verkopen wij niet alleen onze kalender, maar ook  door de vrijwilligers zelfgemaakte kerstdecoraties. Ook kun je meedoen aan de enveloppenloterij, waarbij je kans maakt op mooie prijzen. Van een mooie kamerplant tot een weekendje weg in januari of februari in een vakantiebungalow in Noordwijkerhout. En zijn er speciale fotomomentjes voor uw kind(eren). De gehele opbrengst van de kalender én de kerstmarkt wordt gebruikt voor de castratie en sterilisatie van de verwilderde katten in onze regio.