Konijnenopvang overvol

12 augustus 2010

Woerden – In de zomermaanden is de doorstroom in de konijnenopvang van Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. erg laag. Veel potentiële nieuwe baasjes stellen de aanschaf van een huisdier uit tot na hun vakantie. Hierdoor zitten de dieren gemiddeld langer in de opvang en raakt de opvang ook overvol.

Bovendien worden met name konijnen opvallend vaak gedumpt in deze maanden. Bep van Wijk van de konijnenopvang meldt: “Het is een stuk drukker dan vorig jaar, zowel dieren waarvan afstand is gedaan als gevonden konijnen.”

MINOLTA DIGITAL CAMERAZo wordt er momenteel aan circa 60 konijnen onderdak verleend, waarvan er nu 25 al op een nieuwe eigenaar wachten. Volgens Bep van Wijk worden er regelmatig konijnen bij een nieuwe eigenaar geplaatst, maar er komen ook net zo veel weer binnen.
Dierenhulpverlening Woerden e.o. roept mensen op, die niet op vakantie gaan (of alweer terug zijn) én een nieuw huisdier overwegen om juist nu naar de konijnenopvang te komen. Aangezien konijnen sociale dieren zijn, worden ze nooit alleen geplaatst, maar altijd met of bij een soortgenoot. Dus een gecastreerde ram samen met een voedster.

Alle beschikbare konijnen zijn te zien op www.dierenhulpverleningwoerden.nl. De konijnen worden opgevangen in een konijnenopvang (dus niet in het asiel “Van de Singelspoor”). Als u geïnteresseerd bent in één van de konijnen, dan kunt u contact opnemen met 0348 – 41 42 42.