Vorig jaar mei kreeg de telefoondienst een telefoontje van een mevrouw die zag dat er een konijn gedumpt werd. Gelukkig kon zij het konijn oppakken en deze is door de dierenambulance opgehaald. Eenmaal in het asiel bleek het een enorm lief konijn te zijn die het allerliefste de hele dag geaaid werd. Hier heeft zij de naam Carry gekregen. Al snel viel het op dat Carry erg veel dronk en plaste, wat vaak wijst op de parasiet E cuniculi. Deze parasiet kan meerdere lichamelijke problemen veroorzaken, waaronder nierfalen.

Behandeling is direct gestart, deze behandeling zorgt ervoor dat de parasiet geen verdere schade veroorzaakt, maar de schade die al gedaan is zal niet teruggekeerd kunnen worden. Een groot deel van alle konijnen is drager van deze parasiet en kan een ander konijn hiermee besmetten als deze op dat moment een zwakke weerstand heeft. In de tijd dat Carry in het asiel zat zijn er veel mensen voor haar uiterlijk en karakter gevallen, maar door haar medische achtergrond werd ze elke keer niet geadopteerd.

Na een jaar alleen in een hok te hebben gezeten hebben we besloten haar voor te stellen aan een van onze andere gedumpte konijnen Snorkel. Al snel waren ze onafscheidelijk. Niet lang daarna kregen we telefoon van een zorginstelling die o.a. dagbesteding voor mensen met een beperking verzorgd. Ze waren op zoek naar een konijnenkoppel en dan het liefste voor hun deelnemers een koppel die een aai over de bol wel konden waarderen. Carry en Snorkel waren de perfecte kandidaten en zo hebben ze samen een plekje gevonden waar ze de aandacht krijgen die ze verdienen.