Kattenmepper laat zich nog niet vangen

Algemeen Dagblad, 6 oktober 2009

Woerden – Steeds meer kattenbezitters die wonen aan De Zaan, De Dinkel en De Beerze in Molenvliet doen bij de politie aangifte van vermissing, verwonding of zelfs moord op hun huisdier. Officieel staat de teller inmiddels op acht. Maar zeker meer dan tien katten zijn getroffen.

De politie maakt serieus werk van het opsporen van de dader. Zo is in de buurt door het wijkteam een brief verspreid, met daarin ook een getuigenoproep. Gisteren is via de media een nieuwe getuigenoproep verspreid, omdat de onrust in de wijk flink toeneemt. Alle buurtbewoners zeggen getroffenen te kennen of hebben zelf een getroffen kat. Maar de dader is nog spoorloos.

Voorzitter Piet Willemse van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden spreekt van een unieke gang van zaken. “Wat nu in Molenvliet gebeurt, is onwaarschijnlijk. Dit hebben wij in Woerden nog niet meegemaakt. Slechts incidenteel is wel eens op dieren geschoten, maar nooit op deze schaal. Wij kunnen hier als Stichting Dierenhulpverlening ook niets mee, omdat we geen opsporingsbevoegdheid hebben. Dat is aan de politie. Want stel je voor dat per ongeluk een kind wordt getroffen.”