Jong, fit en… in het dierenasiel

6 juni 2012

Marley is een lieve gecastreerde kat in de kracht van zijn leven. Onlangs vierde hij zijn 5e verjaardag in het dierenasiel van Stichting Dierenhulpverlening eo. Niets bijzonders, zou je denken. Maar van deze 5 jaar zit Marley momenteel al anderhalf jaar in het dierenasiel in de zoektocht naar een lief baasje. Er bestaat geen duidelijk aantoonbare reden voor het feit dat Marley zo lang moet wachten op een nieuw thuis. En helaas is hij niet de enige die in een dergelijke situatie verkeert. Zo zit poes Mies er al haast een jaar en vond Mientje onlangs na krap een jaar eindelijk een nieuw baasje.

Mies2Volgens gegevens over 2011 brengt een kat gemiddeld 62 dagen door in het asiel van de Stichting voor een nieuw baasje zich aandient. Marley zit hiermee dus duidelijk ver boven het gemiddelde. Behalve dat hij van rust houdt en zijn baasje graag vaak in de buurt heeft, stelt Marley weinig eisen. Hij deelt vol enthousiasme kopjes uit en klimt regelmatig lekker op schoot. Marley2De driejarige Mies is een wat terughoudender typje, die wat tijd nodig heeft om aan een situatie gewend te raken. Met haar witte sokjes en snorharen is ze een mooie verschijning. Ook van deze verlegen dame is het, net als bij Marley, onduidelijk waarom voor haar zich nog geen baasje heeft gemeld.

Omdat de zomer nadert met rasse schreden, zullen binnenkort ook de kittens weer hun intrek gaan nemen in het dierenasiel. Daar zij gemiddeld met 48 dagen het asiel alweer verlaten, is de kans groot dat Marley en Mies nog het één en ander aan katjes voorbij gaan zien komen. Uiteraard hopen we als Stichting dat zich snel potentiële baasjes zullen melden voor dit tweetal. Voor de vrijwilligers is Marley al haast niet meer weg te denken. Als onoffciële asielmascotte heeft hij inmiddels menigeen al kwispelend en kopjes gevend om zijn pootje gewonden.