Veelgestelde vragen

Hieronder staan een aantal vragen die onze medewerkers regelmatig horen.

Heeft u een andere vraag, een suggestie of een andere opmerking? Klik hier voor meer informatie.

We halen loslopende katten niet zomaar op. Meestal zal het dier gewoon een eigenaar hebben, ook al kent u die niet. Ons advies is om het dier geen eten te geven en te proberen het beestje naar huis te laten gaan. Is het dier ziek, of blijft het terugkomen bel ons dan, dan geven we extra advies en kunnen we kijken hoe we u kunnen helpen. U kunt hier extra informatie vinden.
Ja, dode huisdieren die gevonden worden, komen we ophalen.
Ja, dat kan. Wij maken een registratie van de vermissing en deze komt ook op onze website te staan. U kunt zelf een foto bij uw vermiste dier plaatsen.
Ja natuurlijk, maar dan moet het dier wel vast zitten. Er is overigens een grote kans dat de eigenaar al naar zijn dier op zoek is dus waarschijnlijk is het ophalen niet nodig. Bel ons om door te geven dat u de hond gevonden heeft, dan kunnen wij helpen om het dier weer bij zijn/haar baasje terug te bezorgen.
Jazeker! Dan kunnen we de registratie van deze vermissing afhandelen en dan verdwijnt deze ook van onze website.
Nee, dat kan niet zomaar. Als u ons belt, zullen wij uw naam en telefoon doorgeven aan een collega. Hij/zij belt u dan terug voor verdere informatie en om afspraken te maken.
Ja, dat kan. U kunt ons bellen om een afspraak te maken. Er zijn wel kosten aan verbonden. En als er een spoedgeval tussenkomt, moet u wel wachten.
Nee, daar kunt u Rijkswaterstaat voor bellen 0800-8002. Onze vrijwilligers zijn niet opgeleid om op de snelweg te handelen. De medewerkers van rijkswaterstaat zullen indien nodig met ons contact opnemen.
Ja, maar het is belangrijk dat u erbij blijft en het dier ‘gevangen’ houdt totdat wij er zijn.
Nee, probeer de eigenaar van het dier te vinden. Meestal is het het handigste om het bij de dichtsbijzijnde boerderij te melden. Daar weten ze vaak wel van wie het dier is. Bel anders de politie.
Voor het ophalen van dode wilde dieren (dieren zonder eigenaar) kunt u de gemeente bellen. In noodgevallen in het weekend en na kantoortijden kunt u ons daarvoor bellen.
Als er geen verwondingen te zien zijn, dan kunt u het dier het beste in een doosje of kratje zetten. Op een rustige plek neerzetten, bijv. in de schuur, en een paar uur bij laten komen.
U kunt, aan de hand van het ringnummer, zijn eigenaar opzoeken. Dat kan via www.npoveenendaal.nl of telefonisch op 0318-559700. U kunt hem dan opbellen om te vragen of hij hem komt ophalen.
Ja, maar we zullen wel vragen of u hem kunt vangen.
Liever niet, want ze hebben de beste overlevingskansen bij hun ouders. Probeer het diertje zo dicht mogelijk bij het nest te zetten, zo hoog mogelijk. Houd, zover dat mogelijk is, de katten uit de buurt.
Waarschijnlijk is de moeder wel in de buurt. Als de jongen gevaar lopen, kunt u ze terugzetten in het water. Nooit met blote handen de eendjes aanraken.
Daar zijn we heel blij mee, want we moeten het veelal hebben van giften. U kunt het bedrag overmaken op ons banknummer NL16 INGB 0001 8087 82 t.n.v. de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o., onder vermelding van donatie/gift.