Kinderen

Spreekbeurt

Je wilt een spreekbeurt houden en je hebt informatie nodig?

Wij kunnen je helpen met materiaal over het werk van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o..

Het spreekbeurtmateriaal en ook kleurplaten van onze twee ambulances kun je downloaden vanaf onze website. Ook staat er veel interessante informatie in onze informatiefolders die je kunt gebruiken voor je spreekbeurt. Deze zijn te vinden onder de kop brochures van de website. Je kunt brochures over o.a. de asielhonden, -katten en de asielkonijnen, dier en vuurwerk/vakantie en chippen en nog veel meer bekijken.bijspreekbeurt

De Stichting kan jou ook ondersteunen tijdens de spreekbeurt met een bezoek van de dierenambulance. Dan kan je na je spreekbeurt samen met je klasgenoten een kijkje nemen in de dierenambulance. Wel is het zo dat wij dit nooit voor 100% kunnen beloven, want als er een dier in nood is moeten wij die eerst altijd helpen. Ook kan het zijn dat wij op de dag dat jij je spreekbeurt geeft geen ambulance tot onze beschikking hebben. Natuurlijk wordt hier meestal al rekening mee gehouden wanneer je met onze vrijwilliger spreekt die met jou een afspraak maakt.

Wat moet je doen om een ambulance bij jouw spreekbeurt te krijgen?

Laat het ons minimaal 14 dagen voor jouw spreekbeurt weten. Vraag je het ons te laat, dan wordt het heel moeilijk om dit te regelen.

Als je nog vragen hebt en/of de ambulance wilt aanvragen voor bij jouw spreekbeurt, mail ons dan via ons contactformulier. Een van onze vrijwilligers zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om verdere afspraken te maken.

Spreekbeurt materiaal

Download hier materiaal voor je spreekbeurt:

Je wilt iets voor ons doen?

We vinden het erg fijn als mensen voor ons iets willen doen, om zo bijvoorbeeld wat geld in te zamelen.

Maar, let op! Als je nog geen 18 jaar bent dan mag dit alleen samen met een volwassene (onder verantwoordelijkheid van een volwassene) zoals je vader of moeder of bijvoorbeeld een schooljuf of meester.

Wanneer je de mensen vertelt dat je graag wat extra´s wilt doen voor de Stichting Dierenhulpverlening Woerden, vinden ze dat vast een goed idee. Het zou alleen niet zo netjes zijn als je zegt dat je ook echt voor ons werkt. Dat mogen namelijk alleen onze eigen vrijwilligers. Dus wel iets doen vóór, maar niet námens de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

Natuurlijk vinden we het erg leuk als je iets voor ons en de dieren wilt doen. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Jonge vogels

Wat mag ik wel en wat mag ik nooit doen als ik jonge vogels vind?

In het voorjaar kun je op alle mogelijke plekken jonge vogels tegenkomen. Hoe kun je ze het beste helpen? Bekijk gauw de informatie hieronder. Je kunt er hier meer over lezen, maar ook de kleurplaat en de twee strips, over jonge vogels en over eendjes, bekijken. Misschien is het wel leuk om hierover een afzonderlijke spreekbeurt te houden.