Eind mei kwam Nugget, een knappe blonde Labrador van 2 jaar, bij ons in het asiel terecht. In de tijd bij zijn vorige baasje had Nugget veel te weinig beweging gehad en was hij maar liefst 15 kilo te zwaar. En luisteren? Dat deed hij ook voor geen meter. Dus was er voor ons werk aan de winkel!

Aan de slag met Nugget zijn gewicht

Samen met de dierenarts maakten we een strikt afvalplan, wat betekende: geen snoepjes en extra’s voor Nugget. En Nugget? Die hield zich perfect aan het plan, net als onze hondenverzorgers. Daarnaast bouwden we het wandelen met Nugget heel rustig op, want ook zijn conditie moest nog een beetje op peil komen. Langzaam viel Nugget af, zijn spieropbouw werd beter en de lengte van de wandelingen namen ook langzaam toe. We zaten dus op de goede weg!

Oost-Indisch doof?

Maar luisteren? Dat deed Nugget nog steeds niet. Zelfs als we de deur dicht sloegen, voerbak lieten vallen of hem riepen, bleef Nugget gewoon lekker in zijn mandje verder snurken. Vreemd, nietwaar? Dus lieten we Nugget zijn gehoor testen. En ja hoor, Nugget bleek gewoon hartstikke doof. Hij wilde dus wel luisteren, maar hoorde ons gewoon niet. Vanaf dat moment hielpen we Nugget gewoon een handje. Zo klopten we op de vloer of bliezen we zachtjes naar hem, zodat hij meteen wist dat er iemand aan kwam. 

Hondengebarentaalles voor Nugget en zijn nieuwe baasjes

Nu Nugget steeds beter op gewicht kwam en het mysterie rondom het niet luisteren was opgelost, was het tijd om op zoek te gaan naar een fijn nieuw huisje voor Nugget. En al vrij snel hadden we succes. Na een kennismaking met een super leuk gezin, was er meteen een klik. En inmiddels heeft ook de chihuahua des huizes Nugget helemaal geaccepteerd. De kinderen zijn helemaal fan van Nugget en er is zelfs een hondengebarentaaldeskundige ingeschakeld die de familie én Nugget hondengebarentaal leert. Een betere match hadden we dus niet kunnen vinden!

 

Wil je trouwens Nugget zijn avonturen blijven volgen? Dat kan! Nugget heeft namelijk een eigen instagram: @nugget.thelabrador.