Helpende handen gezocht!

17 maart 2014

Het gaat goed met dierenasiel Reijerscop. Het nieuwe pand aan de Reijerscopse Overgang in Harmelen is nu ruim een jaar in gebruik en biedt ruimte aan een groot aantal dieren. Meer dieren vinden nu tijdelijk onderdak bij de Stichting Dierenhulpverlening Woerden dan vóór de verhuizing vanuit Woerden. En waar meer dieren opgevangen worden, zijn ook meer vrijwilligers nodig. We zijn dan ook dringend op zoek naar medewerkers voor alle werkgroepen.

Het aantal medewerkers van de Stichting (allen vrijwilliger) is sinds de verhuizing stevig gegroeid. Van zo’n 120 vrijwilligers toen het asiel nog aan de Singel in Woerden huisde, tot ongeveer 185 vrijwilligers nu. Deze vrijwilligers werken in onze verschillende werkgebieden. De toevoeging van Nieuwegein aan het werkgebied heeft een toename van het aantal op te vangen dieren opgeleverd. Gelukkig biedt het nieuwe dierenasiel hier voldoende plaats voor. Maar met de groei van het aantal opgevangen dieren, is een groei van het aantal vrijwilligers noodzakelijk. En hoewel we in aantal vrijwilligers al een stuk zijn gegroeid, blijkt in de praktijk nog regelmatig dat we in de verschillende werkgroepen handen tekort komen.

Zo is er behoefte aan meer vrijwilligers voor het beantwoorden van de telefoon. De telefonisten beantwoorden allerlei vragen, geven advies en schakelen indien nodig de ambulance in. Daarnaast houden zij de lijst met gevonden en vermiste dieren bij. Deze werkzaamheden kunnen vanaf huis plaatsvinden.

Ambulancechauffeurs spelen een belangrijke rol binnen de Stichting. Ze zorgen voor het vervoer van gevonden dieren. Vooral in de regio Nieuwegein zoeken we vrijwilligers die aan de slag willen als ambulancechauffeur. Deze werkzaamheden kunnen vanaf huis plaatsvinden.

Ook in de dagelijkse verzorging van de dieren, kunnen we goed wat extra handen gebruiken. De diensten in het asiel zijn verdeeld tussen ochtend- en avonddiensten. Vooral voor veel avonden zoeken we vrijwilligers om het asielteam te komen versterken.

Achter de schermen wordt hard gewerkt om de (dieren van de) Stichting in de publiciteit te brengen. Bijvoorbeeld via de website en posters, maar ook door middel van deelname aan braderieën. Zowel voor onze werkgroep PR en voor het team braderieën zoeken we enthousiaste medewerkers.

Alle vacatures staan nader beschreven op onze website www.dierenhulpverleningwoerden.nl. Neem voor meer informatie contact op via het telefoonnummer 0348 – 41 42 42 of stuur een bericht via onze website.