Help ons helpen

Zo kun je helpen

Word donateur!

Onze stichting draait volledig op vrijwilligers. Hierdoor komt iedere bijdrage direct terecht bij onze dieren. Zo gebruiken wij de donaties bijvoorbeeld voor het kopen van voer en medicijnen, maar ook voor schoonmaakmiddelen, manden, kleedjes, voerbakken en krabpalen. Alles om het verblijf van een dier in ons asiel zo aangenaam mogelijk te maken.

Daarnaast kan, dankzij de financiële bijdrage van onze donateurs, onze dierenambulance blijven rijden om alle dieren in nood te helpen. 

Wil jij een financiële bijdrage leveren aan ons asiel? Word donateur! Met een eenmalige donatie of misschien wel een maandelijks bedrag help je de dieren in onze regio die onze hulp hard nodig hebben.

Word vrijwilliger!

Heb je een paar uurtjes per week over en zet jij je graag in voor de dieren in onze regio? Ga dan aan de slag als vrijwilliger bij onze stichting. Bijvoorbeeld als katten- of hondenverzorger, baliemedewerker of centralist. We zoeken altijd mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Wat je kunt verwachten als vrijwilliger bij onze organisatie?

  • Je komt terecht in een enthousiaste organisatie vol vrijwilligers met een passie voor dieren.
  • Je werkt in een klein teamverband.
  • Je wordt begeleid en ingewerkt door collega’s.
  • Je leert veel over dieren on the job.
  • Je hebt de mogelijkheid om in verschillende werkgroepen binnen de stichting een bijdrage te leveren.

Enthousiast geworden?

Wat kan ik nog meer doen?

Geen mogelijkheid om zelf de handen uit de mouwen te steken, of te doneren? Geen probleem. Er zijn nog verschillende andere mogelijkheden om ons te helpen. Zo kun je meedoen aan de Kledingactie van Stichting Dierenlot, de Tank & Schenk actie, oude (bruikbare) dierenspullen bij ons langsbrengen of zelf een actie opzetten. Daarnaast kun je met belastingvoordeel een schenking doen aan onze stichting, of onze stichting opnemen in je testament.

Kledingactie Stichting Dierenlot

Kleding inzameling

Heb jij nog een oude kleding thuis liggen die je niet meer draagt? Mooi, dat komt goed uit. Jouw oude kleding levert namelijk geld op voor onze stichting.

Voor ons asiel staan vier oranje containers van Stichting DierenLot. Hier kun je jouw oude kleding en schoenen in doen. Let op: de kleding moet nog wel draagbaar zijn én in een afgesloten zak gedoneerd worden.

Stichting Dierenlot verzamelt, sorteert en verkoopt de kleding en schoenen. Als tweedehands of voor recycling. De netto opbrengt hiervan komt weer terug bij ons asiel. En met dit geld kunnen we dieren in nood blijven helpen.

In het 1ste kwartaal van 2024 hebben we maar liefst 1925 kilo opgehaald, fantastisch!

 

Tank & Schenk Texaco

Tank & Schenk actie

Onderweg je steentje bijdragen? Ook dat is mogelijk!

Bij een aantal lokale tankstations kun je namelijk de punten die je spaart met tanken, doneren aan onze stichting. Een getankte liter levert 1 cent op.

Zo werkt het:

  • Tank bij de BP, Europabaan 2, Woerden | Shell, Heeswijk 45, Montfoort | Peut, Ambachtsweg 40, Moordrecht
  • Ontvang punten op basis van de getankte liters
  • Schenk deze punten vervolgens bij de kassa aan ons asiel
  • Met jouw donatie helpen wij een dier in nood.

Middelen schenken

Kijkt jouw kat niet om naar die super de luxe krabpaal of ligt jouw hond nooit in die mooie mand? Dan kan je als baasje natuurlijk flink balen. Maar gelukkig hoeft je aankoop niet helemaal verloren te gaan. Met spullen zoals krabpalen, manden, riemen, (fleece)dekens of overgebleven voer help je ons ook enorm.

Wil je graag spullen doneren. Dan kan je deze tijdens onze openingstijdens langsbrengen in het asiel. Twijfel je over je donatie? Bel dan van te voren even met ons asiel.

We zijn ontzettend blij met alle donaties. Wel vragen we je om vooraf eerst te controleren of je donatie nog wel in een goede staat verkeert. Kapotte donaties moeten wij helaas ook weggooien.

 

schenken dierenasiel

Schenken of nalaten

Onze stichting is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor kun je als particulier een bedrag dat je aan onze stichting schenkt, aftrekken van je inkomstenbelasting. Daarnaast kun je onze Stichting ook op laten nemen in je testament. Als ANBI betalen wij geen successierecht over een nalatenschap. Zo komt het gehele bedrag wat je nalaat direct ten goede aan de zorg van onze dieren.

Meer informatie over schenken en nalaten vind je op de website van de Notaris.nl of op de website van de Belastingdienst. Ook kun je voor algemene vragen over nalatenschap terecht bij de Notaristelefoon 0900 – 346 93 93.

Vrienden van de Stichting

De Limes Diergezondheidscentrum
Stichting Dierenlot
DM interactive
wawollie kringloop
Van Rooijen grafisch