Groot aantal kittens in de opvang in Woerden

22 juli 2008

De Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken vangt ook dit jaar weer een groot aantal achtergelaten kittens op. Tot nu toe hebben we reeds 43 jonge katjes opgevangen, waarvan er 28 nog op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar.  Helaas komt het vaker voor dat vlak voor de zomer(vakantie) dieren gedumpt worden, maar zo´n groot aantal kittens is wel uitzonderlijk. Dit jaar zijn er relatief veel nesten gevonden (variërend van 2 tot 5 kittens) en weinig “solo” kittens, terwijl dat laatste vorig jaar juist veel voorkwam. Er zijn tot nu toe 4 moeders binnengekomen met in totaal 17 kittens, de rest zijn kittens die zonder moeder gevonden zijn.
Ze komen uit vrijwel het gehele werkgebied van de Stichting. Bijvoorbeeld twee jonge katjes zijn gevonden in een knotwilg in Montfoort. En in een nieuwbouwwijk in Vleuten werd een doos met vier kittens gevonden die nog zeer jong waren. Daar heeft de Stichting Dierenhulpverlening (en haar dierenarts) de handen vol aan gehad, maar nu is het een kerngezond en zeer ondernemend span met z’n viertjes.
Het is best lastig een dergelijk aantal kittens onder te brengen. Omdat ze uitgebreide zorg nodig hebben en vanwege besmettingsgevaar, is het niet mogelijk ze in het asiel op te vangen. Daarom worden kittens altijd tijdelijk bij een aantal vrijwilligers thuis ondergebracht. Hier kunnen ze niet alleen de intensieve zorg krijgen die jonge katjes nodig hebben, maar kunnen ze ook al wennen aan een thuissituatie, met mogelijk andere
dieren en jonge kinderen.
Na binnenkomst zorgt de Stichting Dierenhulpverlening voor het chippen, ontvlooien,ontwormen en inenten. Als ze oud en sterk genoeg zijn geworden, kunnen ze naar een nieuwe eigenaar.
Wie interesse heeft in één van de kittens, kan kijken op de website of contact opnemen met Stichting Dierenhulpverlening Woerden via (0348) 41 42 42