Expositie brengt ruim 2000 euro op

 29 juni 2009

Harmelen/Woerden – Op zoek naar een paar konijnen kwam Kim Kamperman uit Haarlem bij Bep van Wijk in Harmelen terecht. Bep verzorgt een konijnenopvang voor Dierenhulpverlening Woerden. Kim, zelf ook een groot dierenvriend, was zó onder de indruk van de inzet van Bep dat zij besloot iets te doen om de konijnenopvang financieel te steunen.

Ze zette een expositie op onder de naam RabbitArt. Iedereen die wilde helpen kon een zelfgemaakt werkje insturen, bedoeld voor verkoop. Uiteraard was het thema ‘konijnen’. Een groot aantal ‘kunstenaars’, jong en oud, gingen aan de slag en zonden een zelfgemaakt kunstwerkje in. Op 15 mei werd de expositie geopend. Alle kunstwerken werden tentoongesteld en te koop aangeboden voor 50 euro per stuk. De opbrengst was in z’n geheel bestemd voor de konijnenopvang. Op de eerste dag werden al 20 werkjes verkocht en ook in de weken daarop werden belangstellenden alsnog in de gelegenheid gesteld door middel van een aankoop het goede doel te steunen.

Zaterdag 20 juni was het zover. Kim kwam wederom naar Harmelen om de uiteindelijke opbrengst bekend te maken. In aanwezigheid van een aantal vrienden van de konijnenopvang kreeg Bep symbolisch het bedrag van 2.070 euro overhandigd.

“Dit gaat zeker goed besteed worden”, aldus een zeer verraste Bep.

Na een rondleiding en een konijnenknuffel van alle in opvang zittende dieren, zat het bezoek er weer op. Een geweldig initiatief van Kim Kamperman.

20090629RabbitArt1b 20090629RabbitArtb