Tijdens het kittenseizoen krijgen we vele kittens binnen, maar soms komt er één langs die zit meteen diep in je hart, zo ook kleine Dotje. Dotje is gevonden langs een drukke weg en gelukkig zijn er mensen gestopt en hebben haar in veiligheid gebracht. Dotje kwam bij ons in de thuisopvang als een kitten van 7/8 weken oud maar met een gewicht van 635 gram. Zeer ondervoed en de zorgen om haar waren dan ook groot.

Al snel merkte we dat er meer aan de hand was met haar. Ze bleef maar met haar oogjes knijpen en kreeg ze bijna niet open. Ondertussen begon Dotje wel heel goed te eten en met veel slapen ging ze stapje voor stapje vooruit, maar de ogen bleven een zorg. Na een goede check bleek ze waarschijnlijk blind te zijn aan een oogje en aan het andere oog heeft ze een aandoening aan het ooglid, waardoor de haartjes over het hoornvlies schuren. Dat moet pijnlijk zijn, vandaar dat ze de ogen liever dicht hield. Gelukkig is Dotje een flinke sterke meid en na een antibioticakuur en zalf voor de oogjes ontplooide ze zich steeds meer tot een kitten van haar leeftijd. Met zicht in 1 oog kan je ook gewoon heel goed rondrennen, op de bank springen en met andere kittens spelen. We merkten helemaal geen verschil meer met de andere kittens.

Dan komt het moment dat ze eigenlijk prima toe is om haar eigen fijne huisje te vinden, maar dat is voor een kitten met een medische aandoening toch even wat lastiger. Er zullen altijd zorgen zijn en het zal extra kosten met zich meebrengen. Maar net als dat een kitten diep in je hart kan zitten, kan je ook een extra klik hebben met een adoptant. Zo ook het geval met Merel Landman en haar dochters Lina en Nora. Begin dit jaar hebben ze al een kitten bij ons geadopteerd en sindsdien krijg ik wekelijks leuke verhalen en foto’s van kitten Ollie. Deze mensen hebben een groot hart voor dieren en ik vertelde het verhaal van Dotje. Meteen kreeg ik het verzoek om hun goed op de hoogte te houden en dat ze Dotje met alle liefde wilden adopteren wetende van alle bijkomende zorgen en kosten. Mijn hart maakte een sprongetje want voor Dotje kon ik geen betere plek bedenken.

Inmiddels is Dotje verhuisd en heeft ze het ontzettend naar haar zin. Ze heeft er 2 grote poezenzussen bij gekregen en aan liefde en aandacht heeft ze geen gebrek. Elke adoptant zijn we erg dankbaar om een kitten een fijn huisje en mooi leven te geven. Elk kitten verdiend een eerlijke kans ondanks de aandoening, we zijn de adoptanten die daarvoor willen gaan dan ook extra dankbaar en geeft weer zoveel voldoening aan het opvangen.