Afgelopen augustus werden Gijs en Dirkje samen in een reismandje in een schuur achtergelaten. Meteen werd duidelijk dat het stel heel veel aandacht en medische zorg nodig had. Zo zaten ze volledig onder de vlooien en was hun vacht flink verwaarloosd. Er was dus werk aan de winkel.

Klittenboel en schimmel

De hulp van een ervaren trimster werd ingeschakeld en niet veel later waren Gijs en Dirkje grotendeels ontdaan van hun vervilte vacht. Maar of daarmee alles was opgelost? Zeker niet, want al snel bleek dat ze beide een schimmelinfectie hadden. Dikke pech dus en een lang traject vol behandelingen volgde. Zo werden ze meerdere keren per week gewassen en ook een reeks aan medicijnen behoorde tot hun dagelijkse routine. Maar Gijs en Dirkje? Die gaven geen kik, en lieten alles gebeuren. 

Eindelijk schimmelvrij

Enkele weken later mocht de vlag uit. Gijs en Dirkje waren schimmelvrij! Eindelijk kregen ze de rust die zo al zo lang verdienden en konden we ze nu écht in de watten leggen. Je begrijpt het dus goed, in de dagen die volgden werd het stel overladen met knuffels, liefde en heel veel aandacht. En daar genoten ze natuurlijk volop van. 

Liefdevol huisje gevonden

Inmiddels hebben Gijs en Dirkje samen een liefdevol huisje gekregen waar ze nu lekker mogen genieten van een fijn en verzorgd leventje. En een ding is zeker: menig vrijwilliger zal dit stel zeker gaan missen!