Dierenpolitie te gast

Harmelen, 29 maart 2018

Op 29 maart jongstleden kwam de Politie afdeling “Dierenwelzijn” Midden-Nederland voor een vakdag bijeen bij de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.. De dag werd door de politie georganiseerd in samenwerking met de stichting en was bedoeld om diverse dringende zaken te bespreken en een kijkje te nemen achter de schermen bij de dierenhulpverlening. “Het was een zeer geslaagde dag met waardevolle inzichten aan beide kanten”, aldus Mechtild Stavenuiter, voorzitter van de stichting. 

De delegatie bestond uit alle politieagenten in Midden-Nederland die zich bezig houden met dierenzaken. Dit zijn gespecialiseerde agenten die naast hun dagelijkse (nood)hulpverlening ook zaken oppakken rondom dierenwelzijn. Dit varieert van zaken die dierenmishandeling betreffen tot aan het veilig stellen van dieren die bij zaken in beslag worden genomen en/of door arrestaties achterblijven in de woning. De dierenambulance en het asiel worden hiervoor vaak als hulp ingezet zodat opvang en zorg kan worden geregeld. Goede samenwerking blijft daarom van groot belang.

Kennisdeling en verdieping stond uiteraard hoog in het vaandel. Zo was er een gastspreker van de stichting “Blijf van mijn dier”, een initiatief van IFAW. Dit is een noodopvang voor dieren die door ‘vechtscheidingen’ of huiselijk geweld met spoed opvang of herplaatsing nodig hebben. Daarnaast kregen de agenten een rondleiding door het asiel en door de aangesloten dierenkliniek de Limes.

“De inzet van de vrijwilligers is bewonderingswaardig en de toewijding is overal te zien en te voelen. We hebben een zeer enthousiaste en gastvrije middag mogen ervaren. Helaas is het nodig dat er aandacht blijft voor zowel de afdeling van Dierenwelzijn binnen de politie, als het werk van de stichting en hier blijven wij ons gezamenlijk hard voor inzetten.”, aldus een medewerker van de Politie Dierenwelzijn.