Dierenhulpverlening trekt aan de bel!

24 januari 2012

De Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. heeft momenteel veel moeite om haar telefoondienst volledig bemand te houden. Bij het centrale nummer van de Stichting komen telefoontjes binnen voor de dierenambulance, maar ook van mensen die hun huisdier als vermist willen opgeven, of een dier gevonden hebben. Bovendien kunnen mensen terecht voor de dieren die op zoek zijn naar een nieuwe baas, vanuit het asiel, de konijnenopvang en vogelopvang.

Door veelal persoonlijke omstandigheden zijn de laatste tijd een aantal mensen uit het team van vrijwilligers vertrokken en het blijkt lastig te zijn om het team weer op volle sterkte aan te vullen. Astrid Boot meldt: “We zitten nu in de situatie dat we één van onze vrijwilligers moeten vragen komende maand 10 dagen voor haar rekening te nemen, in plaats van de gebruikelijk 2 dagen per maand. En meer mensen uit het team zijn gelukkig bereid een aantal extra diensten op zich te nemen. We zorgen ervoor dat de Dierenhulpverlening nog steeds 24 * 7 bereikbaar is, maar er moeten nu echt nodig mensen bij komen voor de dagdiensten.”

De mensen van het telefoonteam werken vanuit huis. Naast het opvangen van de telefoontjes, sturen zij de dierenambulance aan en voeren ze de meldingen in op de website. Wat overigens niet moeilijk is. Volgens Astrid Boot worden nieuwe vrijwilligers intern opgeleid en daar waar nodig begeleid totdat zij zelfstandig aan de slag kunnen. “We zoeken mensen met hart voor dieren, maar die ook graag met mensen omgaan. Die 2 diensten in de maand, daar krijg je een hoop voor terug. ”

Mensen die als vrijwilliger willen helpen bij de telefoondienst van de dierenambulance en het asiel kunnen voor een kennismaking contact opnemen via 0348 – 41 42 42. Meer informatie is te vinden op www.dierenhulpverleningwoerden.nl