Dierenambulance naar Nieuwegein

19 december 2012

Vanaf 1 januari 2013 rijdt de Dierenambulance van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. ook in Nieuwegein. Onlangs is de overeenkomst getekend waarmee de uitbreiding van het werkgebied voor de Stichting is vastgelegd. Bewoners van Nieuwegein kunnen per 1 januari 2013 het alarmnummer bellen wanneer zij een gewond dier of zwerfdier aantreffen op telefoonnummer 0348 – 41 42 42.

De ambulance rukt niet alleen uit voor gewonde dieren en zwerfdieren, maar rijdt tegen betaling ook op verzoek. Bijvoorbeeld om een dier naar de dierenarts te brengen wanneer de eigenaar zelf geen vervoer heeft. Een overzicht van de  werkzaamheden van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. is te vinden op de website www.dierenhulpverleningwoerden.nl. De website omvat daarnaast een lijst van gevonden en vermiste dieren en een overzicht van asieldieren die een nieuw thuis zoeken.

De dierenambulance brengt de zwerfdieren naar het nieuwe dierenasiel aan de Reijerscopse Overgang 5, 3481 LZ in Harmelen. Op 27 december nemen de eerste dieren hun intrek in dit prachtige nieuwe verblijf.

De Stichting draait geheel op vrijwilligers. Zij houden de ambulance op de weg, vangen de telefoontjes op, verzorgen de dieren in het asiel en onderhouden de PR-contacten. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die deze werkgroepen willen komen versterken. In het bijzonder zoeken we op dit moment ambulancechauffeurs, woonachtig in de regio Nieuwegein. Ook de telefoondienst kan wel wat extra handen gebruiken. Op de website staan de details voor deze en andere vacatures op vrijwillige basis.