Dierenambulance en vrijwilligers in Cityplaza

Algemeen Dagblad, 11 maart 2013

Nieuwegein- Op zaterdag 16 maart aanstaande kunnen inwoners van Nieuwegein kennismaken met Stichting Dierenhulpverlening Woerden eo. Een groep vrijwilligers van de Stichting is die dag te vinden in winkelgebied Cityplaza. Van 11.00 tot 15.00 uur staan zij paraat om te vertellen over hun werkzaamheden bij de Stichting. Bovendien is er deze dag de mogelijkheid om de dierenambulance van binnen te bewonderen.

Sinds 1 januari 2013 behoort Nieuwegein tot het werkgebied ambu Nieuwegeinvan de Stichting Dierenhulpverlening Woerden eo. Dit houdt in dat vermiste en gevonden dieren in deze regio gemeld kunnen worden bij de Stichting. Maar tegen betaling rijdt de dierenambulance ook op verzoek, bijvoorbeeld om een dier naar de dierenarts te brengen wanneer de eigenaar zelf geen vervoer heeft. Gevonden dieren worden opgevangen in dierenasiel Reijerscop, aan de Reijerscopse Overgang in Harmelen. Een overzicht van de werkzaamheden van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. is te vinden op de website www.dierenhulpverleningwoerden.nl.

De Stichting draait geheel op vrijwilligers. Zij houden de ambulance op de weg, vangen de telefoontjes op, verzorgen de dieren in het asiel en onderhouden de PR-contacten. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen deze werkgroepen willen komen versterken. In het bijzonder zoeken we op dit moment ambulancechauffeurs, woonachtig in de regio Nieuwegein. Ook de telefoondienst kan extra handen gebruiken. Op de website staan de details voor deze en andere vacatures op vrijwillige basis.