In de spotlights: Pinxo

Onze Pinxo met zijn Spaanse roots kwam onlangs bij ons in het asiel terecht. Zijn bazinnetje kon namelijk wegens gezondheidsredenen, met pijn in haar hart, niet meer voor hem zorgen. Daarom zoeken wij voor hem nu een fijn nieuw huis. Heb jij een mandje over voor Pinxo?


Dit is Pinxo
Lieve Pinxo is een gecastreerde reu van 5 lentes jong. Hoewel hij duidelijk de looks heeft van een Jack Russel, is het eigenwijze karaktertrekje van het ras bij de kruising achterwegen gebleven. Deze knappe reus is namelijk een ontzettende lieverd, maar soms nog wat onzeker. Daarom kan hij hulp & begeleiding van een baasje goed gebruiken om te leren hoe hij met verschillende situaties om moet gaan. Want heeft hij eenmaal door hoe het werkt? Dan is er geen vuiltje aan de lucht en wandelt Pinxo graag met de roedel mee. Inmiddels staat hij al steeds zekerder op zijn pootjes en zet hij dit hopelijk straks in een vertrouwde omgeving verder door.

Goed om te weten over Pinxo
Om ook maar direct met de deur in huis te vallen, onze Pinxo heeft Leishmania. Een chronische ziekte die hij als pup in Spanje opliep door een zandvlieg. (Die rotvliegen ook weer!) Hiervoor krijgt Pinxo nu medicijnen en die doen het perfect. Want momenteel heeft hij er gelukkig helemaal geen last van. Wel zal Leishmania waarschijnlijk altijd in zijn lichaam aanwezig blijven. Daarom adviseert de dierenarts minimaal één bloedonderzoek per jaar of eerder wanneer hij klachten krijgt, om er zeker van te zijn dat de ziekte niet opnieuw aanwakkert. De jaarlijkse kosten die bij de ziekte komen kijken worden geschat op €250,-. Dit is als hij ook tabletten nodig heeft. Want gaat alles goed? Dan kan hij de behandeling met tabletten mogelijk afbouwen of zelfs stoppen. Maar dat is natuurlijk altijd in overleg met de dierenarts.

Wat voor huisje hij zoekt?
Naast minimaal twee flinke wandelingen per dag, goede maaltijden en een rustig eigen plekje waar zijn bench mag staan, heeft Pinxo weinig eisen voor zijn nieuwe huis. Wel is het voor hem belangrijk dat zijn stresslevel laag blijft zodat de kans groter is dat hij weinig tot geen last meer zal hebben van Leishmania. Verder is Pinxo makkelijk in omgang en kinderen gewend.

Ben je geïnteresseerd en kun je Pinxo een fijn thuis bieden? Dan vertellen we uiteraard graag meer over hem in een persoonlijk gesprek. Pinxo wacht met smart!

Wilt u Pinxo misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met u op.