In de spotlights: Flappie

Hoi, Hier ben ik dan! Flappie. 

Voordat ik wat meer vertel over mijn karakter, wil ik jullie laten weten wat mijn geschiedenis is.

Als pup uit een ‘per ongeluk-nestje’ ben ik een zeer knappe mix van Bull Terriër en Stafford, geboren begin 2017. 

Mooi ben ik, hè? Al zeg ik het zelf…;-)

Ik ben als pup geplaatst geweest, maar werd al snel terug gebracht omdat die mensen helemaal geen honden mochten houden in huis. Ze besloten mij een thuis te bieden, maar door gedwongen verhuizing naar een plek waar ook geen honden mochten verblijven ben ik een beetje verstopt gehouden en dat betekende vaak en lang in een bench zitten. Niet leuk en ik kreeg te weinig beweging voor de jonge enthousiaste vent die ik ben. Gelukkig gunden ze mij een veel beter leven en hebben ze afstand van mij gedaan.

En dan nu; ik ben dus erg jong en dat betekent vol met energie die ik er nu ein-de-lijk eens uit kan knallen! En ja… zo kom ik dus vaak echt heel lomp en onbehouwen over. Eigenlijk ben ik heel erg onzeker, want ik heb niet veel geleerd bij mijn vorige baasjes en ik kan slecht tegen veel prikkels omdat ik maar zo weinig van de wereld heb gezien.

Het zit namelijk zo; ik heb heel erg goed door of iemand onzeker is en angstig is voor mij. Daar moet ik niets van hebben, want ik word dan ook onzeker en weet niet goed hoe hiermee om te gaan. Ik word dan heel onrustig en ga blaffen en grommen. Dan weet ik zeker dat die vreemde mensen weg gaan. Natuurlijk is dat niet de bedoeling, maar ik weet niet beter.

De mensen die kalm en zelfverzekerd zijn en mij vertrouwen, vertrouw ik ook en dan ben ik een hele gezellige en maffe vent. Dan wil ik wel luisteren en hoef ik niet zo raar te doen. 

Ik zoek een ervaren met kennis van mijn ras en die met mij aan de slag wil gaan door te trainen waar we in het asiel al mee begonnen zijn. Mijn nieuwe baasje zal mij echt moeten helpen door bijvoorbeeld samen met mij een goede cursus te volgen om zo die onzekerheid weg te nemen. 

Geen onbelangrijk detail om te vermelden; Ik ben verzot op knuffelen en gek doen met de mensen die ik vertrouw! Ik laat me dan heerlijk op mijn buik kriebelen en lig dan het liefst met mijn koppie op hun schoot om uit te rusten van alles wat we geoefend hebben.

Ik word niet geplaatst in een gezin met kleine kinderen of in een drukke woonwijk. Ook zullen we elkaar eerst een aantal keer ontmoeten alvorens ik met je mee mag naar huis. Denk jij dat je mij kan en wil helpen en zoek je een vriend voor het leven? Dan kan ik zomaar eens jouw maatje worden, want ik ben léuk!

Wilt u Flappie misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met u op.