Het is de nachtmerrie van ieder baasje. Je hebt heel het huis ondersteboven gekeerd en stad en land afgezocht, maar je huisdier is nergens te bekennen. Hij is vermist. Wat moet je dan doen? 

Check of je dier al gevonden is

Dagelijks ontvangen we meldingen van gevonden dieren. Wanneer het dier een chip draagt en deze geregistreerd staat, nemen wij contact op met de eigenaar. En zorgen we ervoor dat baas en dier weer snel met elkaar worden herenigd. Maar helaas dragen niet alle dieren een chip, of is de chip niet geregistreerd. Dat maakt een snelle hereniging wat moeilijker. Daarom plaatsen we alle dieren die gevonden worden op onze website. Met een beetje geluk staat jouw huisdier hier wellicht al tussen. Is dit het geval? Neem dan contact op met onze telefooncentrale. 

Geef jouw dier bij ons op als vermist

Staat jouw dier er niet tussen? Geef je dier dan op als vermist. Maak hiervoor een formulier voor vermissing aan op onze website. Het is heel belangrijk dat je de vermissing van jouw dier aan ons doorgeeft. Wordt er namelijk een dier gevonden of bij ons binnengebracht? Dan kunnen wij meteen een match maken. 

Sommige dieren gaan lekker aan de wandel. En belanden hierdoor buiten ons werkgebied. Daarom is het ook belangrijk om je vermiste dier op te geven bij Amivedi, een landelijke organisatie die de registratie van vermiste en gevonden dieren bijhoudt.

Let op: Meld je dier niet alleen bij Amivedi aan, maar ook echt bij ons. Alleen dan zijn we goed op de hoogte van de vermissing. 

Schakel familie, buren, vrienden en kennissen in

Hoe meer mensen zoeken, hoe eerder jouw dier gevonden wordt. Plaats bijvoorbeeld posters in de buurt met een goede, recente foto van je dier, bijzondere kenmerken en je contactgegevens. En plaats daarnaast een bericht op social media en vraag familie en vrienden om het bericht zoveel mogelijk te delen. Daarnaast zijn er op Facebook ook veel groepen met dierenliefhebbers die graag met je mee zoeken.

Weer herenigd? Laat het ons weten

We hopen natuurlijk van harte dat je weer zo snel mogelijk herenigd wordt met je huisdier. Zodra jij je dier als vermist hebt opgegeven, houden we uiteraard een scherp oogje in het zeil. En is je dier eenmaal weer gevonden? Laat het ons even weten. Dan melden wij jouw huisdier af. 

Lees meer informatie over vermiste of gevonden dieren

 

Ps. Is jouw dier gechipt? Controleer dan regelmatig of alle gegevens juist geregistreerd staan. Dit doe je eenvoudig via de website www.chipnummer.nl. Kijk bijvoorbeeld of het chipnummer uit het paspoort of entingsboekje overeenkomt met het geregistreerde nummer, en of al je contactgegevens nog kloppen. En pas het aan, indien nodig.