Wisten jullie dat we jaarlijks honderden kittens opvangen? Sommige zijn slechts een paar uur oud als ze bij ons binnenkomen, andere al een paar maanden. Onze gastgezinnen vangen deze kittens op en zorgen dat ze gezond, sterk en sociaal worden, voordat ze klaar zijn om te verhuizen naar hun forever home.

Op het moment dat de allerjongste kittens bij ons binnenkomen, is het belangrijk dat zij op temperatuur kunnen komen (en blijven). Vaak zijn ze heel kwetsbaar en verzwakt en moeten ze flink bijkomen. Om deze kleine vriendjes warm te houden hebben we voorheen vaak met snuggle safes en warme kruiken gewerkt. Dankzij een donatie van Stichting DierenLot is dat nu verleden tijd.

We hebben namelijk twee prachtige couveuses gesponsord gekregen. We zijn super blij met deze donatie, want nu kunnen we de allerjongste kittens gemakkelijker op een constante temperatuur houden en hebben onze gastgezinnen weer wat handjes over voor extra kroeltijd! Als de couveuses buiten het kittenseizoen niet worden gebruikt, kunnen ze ook worden ingezet bij verzwakte katten in het asiel na een operatie of tijdens hun herstel. Op deze manier kunnen de couveuses optimaal worden ingezet voor de zorg van onze (asiel)dieren. Wil je zelf een belangrijke bijdrage leveren aan de eerste levensfase van onze kittens, heb je een extra ruimte vrij thuis? En genoeg tijd om handen? Wellicht is de rol van kittenopvanger dan iets voor jou! Ga hier direct naar de vacature.