Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de eerste levensfase van onze kittens? En genoeg tijd om handen? Wellicht is de rol van chauffeur kittenambulance dan iets voor jou!

Wat ga je doen?

Heel het jaar door, maar met name tussen mei en oktober, worden er veel kittens gevonden. We vinden ze op de gekste plekken: in struiken, op hooizolders, op schoolpleinen en zelfs in containers. Al deze kittens (en soms ook moederpoezen) komen niet in ons asiel terecht, maar bij één van onze kittenopvangers thuis. Hier krijgen zij 24/7 de nodige zorg en aandacht, tot ze oud, helemaal beter en/of sociaal genoeg zijn voor adoptie. En daar hebben wij jouw hulp bij nodig. Want jij bent de persoon die deze kittens veilig en zorgvuldig weet te vangen en naar hun gastgezin brengt.

Wat heb je nodig?

Uiteraard een rijbewijs, voldoende tijd en heel veel geduld. Veel mensen hebben geen idee wat dat nu precies inhoud en hoe het vangen van een kitten in zijn werk gaat. Wat we zeker niet doen: rondrennen met een vangnet. Het vangen van kittens is vooral heel veel geduld hebben. En uiteraard leren wij jou alles over het vangen van kittens voordat jezelfstandig aan de slag gaat en kun je bij een vangactie altijd, indien nodig, een collega meevragen.

Wij vragen van jou om minimaal 1 dienst (van 24 uur) per week beschikbaar te zijn. Natuurlijk ben je niet 24 uur onderweg, maar je moet wel 24 uur beschikbaar zijn zodat je bij een melding z.s.m. naar de melding toe kan gaan. En uiteraard zullen er ook zeker diensten zijn waarop geen meldingen zijn.

 

Dit krijg je ervoor terug

Het vangen van kittens kun je niet leren “uit de boeken” en via dit werk krijg je dus een unieke kans om kittens te leren vangen. Na de inwerkperiode doe je het werk op de ambulance alleen, maar wel met een groot team kittenopvangers. We delen onderling de leuke momenten van onze kittens, maar ook bij moeilijke momenten staan we voor elkaarklaar. Heb je een vraag of twijfel je over iets, dan is er altijd wel een ervaren collega die je kan helpen.

Heb je geen rijbewijs maar wil je wel graag iets betekenen voor gevonden kittens: misschien is kittenopvanger dan iets voor jou. Klik hier voor meer informatie om als kittenopvanger aan de slag te gaan.

 

Enthousiast?

Leuk! Jouw reactie en motivatie ontvangen wij graag via e-mail op: kittens@dierenhulpverleningwoerden.nl. Uiteraard kun je ons ook mailen als je meer informatie over deze vacature wilt.