Half april werd er in Bodegraven een konijn gevonden met een halsband om en aan een riem. Waarschijnlijk ontsnapt tijdens het ‘uitlaten’ dachten wij, maar tot op heden heeft nog niemand haar geclaimd. De ambulancechauffeur heeft het konijn opgehaald en naar het asiel gebracht.

In de loop van de dag merkte een van onze vrijwilligers al op dat het konijn wel heel vreemd in het hok lag. Even later zijn Bep en Evelien in het asiel gaan kijken en jawel het konijn lag op de rug in de kooi. Bij benadering schrok het konijn zo erg dat ze het hele hok door vloog. Eenmaal bijgekomen zat ze wel weer rechtop, maar regelmatig vloog ze weer in de rondte om vervolgens weer op de rug te eindigen. Bep en Evelien vertrouwden het niet helemaal, dus zijn toch even naar de dierenarts gegaan.

Na het lichamelijke onderzoek kwam de dierenarts tot de conclusie dat ze een vreemde massa in de buik voelde. Terwijl er besproken werd wat dit allemaal kon betekenen maakte het konijn een aparte beweging. De dierenarts tilde het konijn op en toen lag er op de tafel een net geboren jong. Een paar minuten later kwam er nog een tweede, die het helaas niet gered heeft. We hebben haar met haar eerste jong toen zo snel mogelijk mee naar huis genomen om haar meer rust te gunnen. Thuis is ze bevallen van nog 4 jongen, waarvan er 3 het helaas ook niet hebben gehaald.

Alhoewel het op de rug liggen geen verschijnsel is van een bevallend konijn, is het na de bevalling wel opgehouden. Hoogstwaarschijnlijk had het ook te maken met de stress die het diertje ervaren had na het ontsnappen (of misschien wel gedumpt worden), gevangen worden en met de dierenambulance naar het asiel gebracht worden… allemaal hoogzwanger.

Ze kan nu in alle rust haar 2 kleintjes verzorgen. Zodra deze op eigen benen staan gaan we voor haar op zoek naar een nieuw huisje met daarbij een (gecastreerd) maatje.