Om geld op te halen voor castratie en sterilisatie van verwilderde katten in de regio, ontwikkelden wij een eigen kalender. Een aantal van onze vrijwilligers hezen zichzelf in hun (ex) werk-outfit en samen met een van de dieren gingen ze op de foto. Vandaag delen we het verhaal van Bert, een gepensioneerd marinier en momenteel werkzaam bij Stichting SAIL Amsterdam als operationeel manager. Binnen onze stichting is Bert actief als penningmeester. We zijn erg benieuwd naar de overeenkomsten tussen deze werkzaamheden. 

“Mijn laatste functie was Commandant van de van Ghentkazerne in Rotterdam en tevens chef staf van het Korps Mariniers, waar ik mede sturing gaf aan de koers van het Korps Mariniers. In 2023 sloot ik na 35 intensieve jaren mijn carriere bij het Korps Mariniers af. Maar stilzitten is er niet bij hoor! Naast mijn rol als operationeel manager bij Stichting SAIL Amsterdam werk ik voor een 4-tal stichtingen, waaronder ook Stichting Dierenhulpverlening Woerden. Mijn werk als marinier zat vol avontuur en grensverleggende activiteiten. Samen gingen we op zoek naar de oplossingen van de vele uitdagingen die je tegenkomt. Soms waren we op vredesmissie, maar er waren ook ernst situaties met gevaar voor eigen leven. Vertrouwen op je buddy is dan het allerbelangrijkste. Het is ook niet voor niets dat kernwaarden van het Korps Mariniers ‘verbondenheid, kracht en toewijding’ zijn. 

Sinds 2021 ben ik verbonden aan Stichting Dierenhulpverlening Woerden als penningmeester. Ook dat bleek best uitdagend, maar het bestuur waar ik mee samenwerk is een leuk team en dat geeft mij veel energie. Overigens geven de vele vrijwilligers mij dat ook. Mooi om te zien dat we met zovelen, zoveel dieren kunnen helpen. 

De grootste overeenkomst tussen mijn werk bij onze stichting en mijn werk als marinier is toch wel dat we beschermen wat ons lief is. Vaak zie je in crisissituaties dat dieren een belangrijke rol kunnen spelen, enerzijds als maatje om rust en warmte te geven en anderzijds als essentieel onderdeel van je werk, zoals de honden op Schiphol. Bij de stichting zetten ruim 200 vrijwilligers zich elke dag in om de dieren te plaatsen bij mensen die ze lief hebben en waar ze een maatje kunnen zijn. En dat is iets, waar ik enorm trots op ben.

Wil jij ons helpen om zoveel mogelijk geld op te halen voor de castratie en sterilisatie van verwilderde katten in de regio? Koop dan onze kalender! De kalender kost €15,- (inclusief verzenden) en is te bestellen door via deze link €15,- te doneren en in het opmerkingenveld je adresgegevens + het woord ‘Kalender’ te vermelden.