De zomer is voor ons over het algemeen een drukke periode. Er worden minder konijnen geplaatst en er is juist een piek in gevonden konijnen. Een enkele daarvan is ontsnapt en wordt weer door een eigenaar opgehaald, maar voor het merendeel is dit niet het geval. Vrouwtjes houden we standaard een maand vast voordat ze geadopteerd mogen worden, dit is omdat ze zwanger kunnen zijn. Als een vrouwtje gevonden wordt samen met een ongecastreerde ram, dan weten we eigenlijk al hoe laat het is. Zoals bij konijn Leonie die samen met ram Leen werd gevonden. Lang liepen ze nog niet samen rond, want na precies een maand bij ons in de opvang werden er 4 baby’s geboren. 

Toen Stacey (Flo) bij ons binnen gebracht werd hoefden we minder lang te wachten, na 11 dagen werden er maar liefst 9 jongen geboren. Wie de vader is zullen we waarschijnlijk nooit weten…

Toch zijn wij er soms zo zeker van dat een konijn zwanger moet zijn, maar wordt na een lange maand wachten het tegendeel bewezen. Dit was zo in het geval van Sherry, ze werd gevonden samen met Ollie, een ongecastreerde ram en al 12 jongen van 2 eerdere zwangerschappen. Logischerwijs gingen wij ervan uit dat nestje nummer 3 ook op komst was, konijnen zijn namelijk direct na de bevalling weer vruchtbaar. Maar dit was (gelukkig) niet het geval. Gelukkig vinden we voor al onze konijnen uiteindelijk een nieuw huisje!