Asieldieren op zoek naar mooie kerst

Woerdense Courant, 18 december 2013

Kerstmis staat voor de deur. Een periode van gezelligheid waarin de kerstgedachte heerst. De dieren in dierenasiel Reijerscop zouden hier graag van meeprofiteren. Momenteel zoeken een groot aantal dieren een fijn thuis. Ook zij zouden Kerstmis graag in een warme, liefdevolle omgeving doorbrengen.

Pien

Pien is één van deze dieren. Deze vriendelijke poes is een echte ‘langzitter’. Acht jaar is ze inmiddels, deze dame. Al sinds maart 2012 verblijft ze in het dierenasiel. Nu dreigt ze haar tweede kerst door te moeten brengen buiten de gezellige omgeving van een écht thuis. Want hoewel het best gezellig is in het dierenasiel, is het gewoon niet hetzelfde als een thuis waar je baasjes volop aandacht voor je hebben. Op Piens verlanglijstje staat: een lief baasje die haar de kans geeft om rustig te wennen aan haar nieuwe thuis.

Bresco

Bresco woont nog maar enkele maanden in het asiel. Dankzij de inzet en het geduld van een groepje fanatieke vrijwilligers, krijgt deze jonge hond de gedragsnormen steeds beter onder de knie. Bresco heeft de kerstman gevraagd om een consequente baas die hem verder kan helpen in zijn ontwikkeling. Zijn toekomstige baasje moet tijd willen investeren in zijn verdere training.

Indy

Dwergkonijn Indy stelt weinig eisen aan zijn nieuwe baasje(s). Aan zijn kerstwens zou iemand toch gemakkelijk tegemoet moeten kunnen komen. Het enige wat deze jonge knul wil voor Kerstmis, is een vriendin. En oja, ze moet op zichzelf wonen, want hij wil graag bij haar intrekken.

 

De vrijwilligers in het asiel zetten zich volop in voor het welzijn van de dieren. Het dierenasiel blijft echter een tijdelijk onderkomen, waar dieren wachten tot de komst van een geschikt baasje. Pien, Bresco, Indy en de vele andere dieren in het dierenasiel zijn gebaat bij de structuur en de liefde die een ‘echt thuis’ met zich meebrengt.

Wilt u kennis met de verschillende dieren maken? Kom dan naar het Dierenasiel Reijerscop in Harmelen, te vinden op de Reijerscopse Overgang 5.

Openingstijden zijn maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. 0348 – 41 42 42