Als chauffeur van de dierenambulance maak je van alles mee. Omdat je van tevoren nooit weet met wat voor meldingen je te maken gaat krijgen, is elke dienst weer heel anders. Dat maakt dit werk niet alleen heel afwisselend, maar ook spannend!

Wat ga je doen?

  • Het vervoeren van gewonde dieren naar de dierenarts;
  • Het vervoeren van gevonden dieren naar tijdelijke opvangadressen (bijv.asiel);
  • Het ophalen van overleden dieren zoals verkeers- of milieuslachtoffers;
  • Op verzoek van eigenaar dieren naar dierenarts of bij overlijden naar begraafplaats of crematorium vervoeren.

Als chauffeur van onze dierenambulance ben je het visitekaartje van de stichting. Vaak is dit het eerste contact met onze stichting. Onze chauffeurs draaien 24 uurs diensten; een dienst  begint om 19.30 uur tot de volgende avond 19.30 uur. Natuurlijk ben je niet 24 uur aan het werk maar je moet wel 24 uur bereikbaar zijn. Je rijdt alleen en bent niet alleen verantwoordelijk voor de dieren die je ophaalt maar ook voor een stukje administratie zoals het bijhouden van de ritten en eventuele betalingen.

 

Wat heb je nodig?

Heb jij een groot hart voor dieren en de mogelijkheid om met 2 diensten per maand ons te komen helpen? Top! Want dat is precies wat we zoeken. Op dit moment zoeken wij vooral collega’s voor de diensten van maandag t/m vrijdag.

Daarnaast:

  • Liefde voor dieren;
  • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • In overleg twee diensten per maand vanuit het huisadres;
  • Rijbewijs B met minimaal een jaar rijervaring;
  • Woonachtig in ons werkgebied.

Wij zorgen ervoor dat je voldoende wordt opgeleid en voorbereid op dit dankbare werk. Er is geen medische kennis noodzakelijk. Dieren-EHBO is onderdeel van de interne opleiding.

 

Dit krijg je ervoor terug

Allereerst natuurlijk ontzettend veel waardering en dankbaarheid. Daarnaast werk je in een team met fijne collega’s die je graag helpen, binnen een enthousiaste vrijwilligersorganisatie. Wist je dat iedereen bij ons vrijwilliger is? Belangrijk dus om te weten dat je niet betaald wordt in geld, maar in veel liefde van onze dieren. Tot slot word je goed begeleid en ingewerkt, en heb je de mogelijkheid om workshops en cursussen te volgen.

 

Enthousiast?

Leuk! Mail ons voor meer informatie door je gegevens hier in te vullen. Wij nemen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking en een rondleiding in ons asiel.