Afstand doen

Kun je om welk reden dan ook niet meer voor je dier zorgen? Dan bieden wij de mogelijkheid om afstand te doen van je dier. Wij vangen het dier dan tijdelijk op in ons asiel en zoeken een nieuw geschikt baasje.

Wij nemen alleen honden, katten, konijnen en siervogels aan. Voor andere dieren verwijzen wij je door naar andere dierenorganisaties. Wij bieden geen tijdelijke opvang aan dieren voor bijvoorbeeld de vakantieperiode. Hiervoor verwijzen wij je door naar een dierenpension.

Hoe werkt afstand doen?

Je dier naar het asiel brengen, dat gaat niet zomaar. Wij hebben beperkt de ruimte en werken soms met een wachtlijst. Volg daarom de volgende stappen:

 

  1. Vul het contactformulier in voor kat of hond, konijn of siervogel.
  2. Onze afstandscoördinator neemt contact met je op. Omdat iedereen bij ons werkt op vrijwillige basis en dit werk naast zijn of haar baan doet, kan het een aantal dagen duren.
  3. De afstandscoördinator bespreekt samen met jou of opname in ons asiel mogelijk is, op welk termijn, onder welke voorwaarden en de bijbehorende kosten.
  4. Is opname in het asiel mogelijk? Dan maakt de afstandscoördinator samen met jou een afspraak wanneer je het dier kan brengen.
Kosten voor afstand
Hond €125,-*
Kat €80,-*
Nestje kittens Op aanvraag
Konijn – ongecastreerde ram €55,-
Konijn – overig €30,-
Siervogel €15,-

 

* Honden en katten

Let op: de tarieven voor afstand bij honden en katten kunnen afwijken. Indien er bijvoorbeeld geen geldig vaccinatiebewijs of chipregistratie is of medisch onderzoek nodig is, komen er mogelijk kosten bij.