Informatie & tarieven

Adoptieprocedure

Zo werkt onze adoptieprocedure

Wat leuk dat je overweegt om één van onze dieren te adopteren. Bij dieren in ons asiel vind je al onze plaatsbare dieren. Heb je al een dier op het oog? Je leest hier meer over de adoptieprocedure.

 

Kennismaking

Bij interesse voor een dier nodigen wij je graag uit voor een kennismaking.  Zo’n kennismaking helpt ons om te zien hoe het dier en een eventueel nieuw baasje op elkaar reageren. Is het liefde op het eerste gezicht? Dan gaan we verder met de adoptieprocedure. Toch geen klik? Dat kijken we samen met jou of er wellicht een andere match in ons asiel voor je is.

Voor sommige dieren moet vooraf een afspraak gemaakt worden. Dit staat bij het verhaaltje van het dier dan aangegeven.

 

De adoptie

Wanneer de vonk is overgeslagen, maken we de papieren voor je in orde. En vindt de betaling plaats. Soms kan dit al meteen na de kennismaking, bijvoorbeeld bij katten. Kan dit niet direct na kennismaking? Dan maken wij hiervoor met jou een vervolgafspraak.

 

Nazorg

We zijn altijd benieuwd hoe de eerste periode na de adoptie is gegaan. Zowel voor het dier als voor het nieuwe baasje. Daarom nemen we enkele weken na de adoptie nog even contact met je op. Ook ontvangen we natuurlijk graag foto’s, filmpjes en berichten de dieren in hun nieuwe huisje. Want uit het oog is bij ons zeker niet uit het hart. Foto’s, video’s en verhalen kun je sturen naar info@dierenhulpverleningwoerden.nl.

Heb je na adoptie van een dier toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan, ook na adoptie, gewoon voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Ik heb interesse in een dier. Kan ik gewoon langskomen?

Sommige dieren bevinden zich niet in het asiel, maar bij een medewerker thuis. Daarnaast gelden er voor sommige dieren speciale instructies voor een kennismaking. In die gevallen kan je alleen op afspraak kennismaken. Heb je een dier op het oog? Kijk dan onderaan zijn of haar verhaal om te zien of er een afspraak nodig is.

Kan ik het dier na kennismaking meteen meenemen?

Niet alle dieren kunnen na de kennismaking meteen verhuizen. Soms is er nog een tweede kennismaking nodig, of is het dier nog niet helemaal klaar om te gaan. In dat geval maakt een van onze medewerkers een vervolgafspraak met je.

Wat moet ik meenemen wanneer ik een dier adopteer?

Er zijn een aantal algemene zaken die je mee moet nemen wanneer je een dier adopteert. Dit zijn: een identiteitsbewijs en een betalingsmiddel (pin of contact).

Daarnaast verschilt het per dier wat je nodig hebt. Adopteer je bijvoorbeeld een kat, konijn of siervogel? Dan heb je een reismandje nodig om het dier te vervoeren. Zonder reismand kunnen wij het dier helaas niet meegeven. Adopteer je een hond, dan is het verstandig om alvast een riem mee te nemen. Tijdens de kennismaking kunnen onze medewerkers je meer vertellen over het juiste type riem.

Ben je een reismand of riem vergeten? Geen probleem. In ons winkeltje hebben we verschillende reismanden en riemen (én nog vele andere producten) te koop.

Hoe bereid ik mij voor op de komst van het dier?

Wat goed dat jij je vast wil voorbereiden op de komst van je nieuwe huisgenoot. Adopteer je een siervogel, dan moet je natuurlijk hele andere voorbereidingen treffen dan voor de komst van een kat. Binnenkort delen we hier handige tips voor.

Ik heb een dier geadopteerd. Mag ik naar mijn eigen dierenarts?

Zeker!

Voor de dieren in ons asiel werken wij samen met Dierengezondheidscentrum de Limes. Woon je niet in de buurt, of ga je met je andere huisdieren al naar een andere dierenarts? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je liever naar jouw eigen dierenarts gaat. Onze dierenarts kan het medisch dossier van het dier gewoon doorsturen naar een andere dierenarts. Zo is jouw dierenarts helemaal op de hoogte van de medische geschiedenis van je dier.

Tarieven