Sjakie

Sjakie

Wil graag samen met Gijsje geplaatst worden
Hoewel ze even oud zijn, zijn Sjakie en Gijsje geen broers. Maar omdat ze hun hele leven al samenleven, zijn ze toch wel een beetje bro’s. Deze twee vrienden kwamen naar het asiel omdat hun baasje verhuisde en Sjakie en Gijsje daardoor niet meer lekker naar buiten konden. Wij gaan voor de katten dan ook op zoek naar een nieuw huisje met een tuin, uiteraard.

Dit is Sjakie
De 10 jarige Sjakie, ookwel liefkozend Sjaakmans genoemd, is een stoere zwart met witte kater die aandacht van zijn mens heerlijk vindt. Deze lieve, vriendelijke en goedgemutste kater houdt wel van een lekker aaitje en een knuffel. En hij heeft er geen enkel probleem mee om hier zelf om te vragen. Sjakie zorgt er wel voor dat hij niet vergeten wordt. Naast een lekker aaitje vindt Sjakie op schoot liggen het einde. Een grote of kleine schoot? Het maakt Sjakie niet uit. If it sits, it fits, is zijn motto. En ook spelen vindt Sjakie hartstikke leuk. Dan is hij fanatiek. Als hij zijn ‘prooi’ te pakken heeft dan sjouwt hij daar lekker mee rond.

Goed om te weten over Sjakie
Sjakie heeft een bultje van ongeveer 3 cm onder zijn rechter oksel. Het is geen abces, het is niet pijnlijk en Sjakie heeft er geen last van. Behandeling is op dit moment dan ook niet nodig. Wel is het van belang de groeisnelheid in de gaten te houden.

Wat voor huisje zoeken zij
Voor Sjakie en Gijsje zoeken we een rustig huishouden waar veel aandacht voor de katten is, want dat zijn ze gewend. En natuurlijk een tuin, zodat de heren, als ze volledig gewend zijn, lekker een frisse neus kunnen halen. Kinderen zijn Sjakie en Gijsje niet gewend. Jonge kinderen lijkt ons niet zo’n goed idee, maar rustige oudere kinderen die weten hoe je met katten omgaat zou misschien wel kunnen. Maar neem vooral je kinderen mee als je komt kennismaken met Sjakie en Gijsje. Andere katten hoeft wat Gijsje en Sjakie betreft niet. Zij vinden het prima met zijn tweetjes. Bij hun vorige baasje was wel een hond aanwezig, maar dat vonden Sjakie en Gijsje niet zo leuk. We plaatsen ze dus niet bij een hond.

Ben je nieuwsgierig naar Sjakie, neem dan contact met ons asiel op om een kennismaking in te plannen.

  • Man (Gecastreerd)
  • Geboren: 01-12-2013
  • Kan alleen bij grotere kinderen
  • Kan niet bij andere honden of katten
  • Moet naar buiten kunnen
Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.