Liesje

Liesje

Liesje is een leuk cypers-wit poesje van ruim een jaar dat is gevonden en naar het asiel is gebracht. Bij binnenkomst had ze een wond op haar flank, die inmiddels is behandeld en mooi is genezen. Dit lieve poezenmeisje mag nu dus op zoek naar een gouden mand! Rol jij de rode loper voor haar uit?

Dit is Liesje
Liesje is geen haantje de voorste, maar wel heel lief. Bij de eerste ontmoeting kijkt ze nog een beetje de kat uit de boom, maar als je haar voorzichtig benadert, laat ze zich al snel lekker aaien. Voor je het weet krijg je uitgebreid kopjes en vraagt ze om meer! Al te druk gedoe aan haar lijf vindt Liesje echter niet fijn, dus ’rustig’ blijft het toverwoord.
Spelen vindt ze leuk, maar je moet haar wel even verleiden met een speelhengel. Ook dan zul je zien dat ze al snel over de drempel stapt en vrolijk op jacht gaat naar de pluim.
Met andere katten is Liesje geen echte held. Haar vorige kamergenoot accepteerde ze, en we denken ook niet dat ze ruzie zal zoeken. Net als bij mensen vindt dit bescheiden meisje het echter fijn als een soortgenoot haar wat ruimte geeft en haar niets opdringt.

Wat voor huisje zoekt zij
Liesje zou graag terecht komen bij rustige mensen die tijd voor haar hebben. Verder staat een tuin hoog op haar wensenlijst, zodat ze lekker de buurt kan verkennen en haar snoet kan warmen in het zonnetje. Omdat ze is gevonden, adviseren we wel om haar minimaal drie maanden binnen te houden.
Als kat alleen zou Liesje zeker happy zijn, mits er genoeg aandacht is van het baasje. Of samenleven met een andere kat een optie is, durven we niet helemaal met zekerheid te zeggen. Dat zou dan in elk geval een vriendelijk, niet-dominant type moeten zijn.
Peuters en kleuters zijn een stap te ver, maar in een gezin met rustige grotere kinderen zou dit sociale meisje misschien wel passen. Een kennismaking kan hier meer duidelijkheid over geven.

Ben je nieuwsgierig naar Liesje, neem dan contact met ons asiel op om een kennismaking in te plannen.

  • Vrouw
  • Geboren: 01-05-2023
  • Moet naar buiten kunnen
Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.