Abel

Abel

Van bezorgde buurtbewoners kwam een telefoontje over Abel binnen. Hij zwierf al geruime tijd in de wijk rond en een eigenaar was er niet. Abel kwam naar het asiel, en nu gaan wij voor deze leuke zwart/witte kater op zoek naar een forever home. Heb jij een mandje voor Abel?

Dit is Abel
We denken dat de vijfjarige Abel geruime tijd op straat voor zichzelf heeft moeten zorgen. Hij heeft een wat stugge vacht, een gespierd lichaam, en een prachtige kop met echte kater wangen. Een stoere kater om te zien dus. Hij was dan ook een beetje beduusd en lichtjes overrompeld dat hij in ons asiel getrakteerd werd op warme zachte slaapplekjes, lekker eten en mensen die hem aandacht gaven. Het fenomeen mens kent Abel wel, en hij komt ook graag een aaitje halen, maar vertrouwen dat wij het beste met hem voor hebben? Daar is Abel nog niet helemaal van overtuigd. En hoewel hij enthousiast kopjes komt geven en om aandacht vraagt, kan hij lekker terugkroelen nog spannend vinden en wat overprikkeld raken. Waarschijnlijk zijn mensen niet altijd even vriendelijk tegen deze mooie man geweest. Abel geeft subtiele signalen af om aan te geven dat hij het genoeg vindt. Pik je deze signalen niet op, dan deelt hij een tik uit. Zolang je het initiatief bij Abel laat en hem rustig kriebelt, gaat het veelal goed. Abel raakt ook steeds meer op zijn gemak. Zo kan hij heerlijk spelen en ravotten. Hij gaat achter een bewegende hengel met veer aan, maar hij speelt ook zelfstandig met een muisje. Heel zachtzinnig is hij overigens niet richting zijn speelgoed. We denken dan ook dat als je Abel accepteert zoals hij is, en niet te veel van hem verwacht, hij een leuke en gezellige kater is. We verwachten dat je met Abel, met wat geduld
en veel liefde, echt wel een vertrouwensband kan opbouwen, want onder al die onzekerheid zit een lieve kater verscholen. Ben jij degene die het vertrouwen van Abel weet te winnen?

Wat voor huisje zoekt hij?
Voor Abel zijn we op zoek naar een huis met een tuin. Bij voorkeur met een kattenluikje zodat Abel zelf kan bepalen wanneer hij naar buiten wil. Verder weten we niet zoveel over Abel omdat hij gevonden is. Toch denken we dat kinderen niet zo’n goed idee zijn. Naar andere katten toe laat Abel wel weten dat hij er is. Een huisje alleen voor hem is dan ook het beste. Wat hij van honden vindt weten we niet.

Ben je nieuwsgierig naar Abel, neem dan contact met ons asiel op om een kennismaking in te plannen.

  • Man (Gecastreerd)
  • Geboren: 01-01-2019
  • Kan niet bij kinderen
  • Kan niet bij andere honden of katten
  • Moet naar buiten kunnen
Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.