Shadow

Shadow

Shadow

Hoi, ik ben Shadow! Een kruising Mechelse herder/Old English Bulldog, vier jaar jong en een stoere jongen, al zeg ik het zelf. Ik woon nu in het asiel, maar daar kan ik mijn ei niet helemaal kwijt. Ben jij die leuke baas die me kan geven wat ik nodig heb?

Dit is Shadow

Shadow is een prachtige hond die barst van de energie. Hij houdt van een flinke wandeling, maar speelt het allerliefst lekker op ons veld met een voetbal. Bij het lopen kan hij wat trekken, hoewel dit al veel beter gaat sinds we hem uitlaten met een tuig en hem een flos meegeven voor onderweg. Voordeel is dat hij uitstekend naar commando’s luistert. `Zit’ is echt `zit’ bij hem, en hij wacht keurig tot hij het teken krijgt dat hij verder mag draven. Ook andere basiscommando’s beheerst hij tot in de puntjes, en wat hij niet kent, kan hij bijleren – hij is superleergierig en werkt graag voor zijn baasje.

Deze vriendelijke vent begroet zijn verzorgers enthousiast, en op rustige momenten laat hij zich graag achter de oren kroelen en komt hij lekker tegen je aan liggen. Al met al een mooie werkbare hond die zich zeker nog verder kan ontwikkelen.

Op andere honden kan hij wisselend reageren, en dan is bijna dertig kilo spierkracht best veel om in toom te houden. Maar ook op deze momenten valt er redelijk met hem te communiceren, dus met de nodige oefening kan hier zeker nog verbetering in komen. Verder werkt het prima om hem een speeltje mee te geven waar hij zich tijdens het wandelen op kan focussen.

Wat voor huisje zoekt hij

Je begrijpt, Shadow zal niet gelukkig worden in een appartement. Voor hem zoeken we dan ook een huis met voldoende binnenruimte en een tuin. Verder is het belangrijk dat zijn nieuwe baasje stevig in de schoenen staat, tijd aan hem kan besteden en bereid is met hem te trainen. Veel wandelen en buitenspelen zijn een must. Voor jonge kinderen is Shadow niet geschikt, dus we zien hem graag terechtkomen in een huishouden met volwassenen of een gezin met grotere kinderen. Ervaring met grote rassen is een pré, maar de bereidheid om met Shadow aan de slag te gaan, vinden we belangrijker. Samenleven met een andere hond zou wellicht een mogelijkheid zijn, als de klik er is natuurlijk! Katten zijn helaas geen geschikte huisgenoten voor Shadow.

Goed om te weten

Op dit moment kan Shadow niet voldoende zijn energie kwijt en vindt hij het nog lastig om echt rust te vinden. We zijn er echter van overtuigd dat dit goedkomt als hij fysiek en mentaal voldoende uitdaging krijgt, bijvoorbeeld in de vorm van een cursus, speurwerk of spel. Er schuilt zonder meer een geweldige hond in hem, en wie een beetje in hem wil investeren, krijgt er een trouwe vriend voor het leven bij.

Op dit moment is Shadow in training bij Dutch Cell Dogs. Pas na zijn training mag Shadow verhuizen naar een nieuw huis. Kennismakingen zijn wel mogelijk in deze periode.

Op date met Shadow?

Het is alleen mogelijk om mét afspraak naar onze honden te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat jij en de hond een goede match zijn, verzoeken wij je om onderstaande vragenlijst zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

– Wat is je naam, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer?
– Vertel iets over jouw gezinssituatie. Wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden, inclusief eventuele kinderen?
– Vertel iets over je werksituatie (aantal dagen, hoeveel uren ben je van huis, etc.)
– Hoeveel uur moet de hond alleen thuis kunnen zijn? Hoe vaak per week komt dit voor?
– Vertel iets over jouw woonsituatie (appartement, rijtjeswoning, afgesloten of open tuin, etc.)
– Wat is je ervaring met honden (ras, karakter, leeftijd etc.)?
– Welke huisdieren heb je en hoe oud zijn deze?

Let op: een dier adopteren kost geld, zie de adoptieprocedure voor meer informatie.

Shadow wordt alleen geplaatst op afspraak. Wil jij Shadow misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met je op.

  • X Mechelse herder/Old Englisch bulldog
  • Man (Gecastreerd)
  • Geboren: 13-02-2020
  • Kan alleen bij grotere kinderen
Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.