Moppie & Dribbel

Moppie & Dribbel

Graag stellen we Moppie en Dribbel aan je voor! Twee lieve dametjes van zeven jaar die al van kleins af aan vriendinnen zijn en na het overlijden van hun baasje bij ons in het asiel terecht zijn gekomen. Daar worden ze goed verzorgd, maar een eigen thuis zou toch het fijnst zijn! Heb jij misschien plek voor deze twee lieve hondenmeisjes?

Dit zijn Moppie en Dribbel

Je zou het wellicht andersom verwachten, maar Moppie is de teckel van het stel en Dribbel de mopshond. Het zijn vriendelijke diertjes die gek zijn op knuffelen en netjes meelopen aan de lijn. Dribbel is soms wat nerveus en kan dan reageren door te blaffen, maar het is vooral een aandoenlijk hondje dat het liefst tegen je aan kruipt om te kroelen. Met andere honden heeft ze niet zoveel op, afgezien van haar maatje natuurlijk! Moppie is een opgeruimd typje dat juist nieuwsgierig is naar soortgenoten en graag even bij ze snuffelt. Katten vinden beide dames een beetje rare wezens die je voor de zekerheid maar beter weg kunt jagen.
De meiden zijn gek op gezelligheid, maar kunnen prima een poosje alleen thuisblijven en samen het fort bewaken.

Wat voor huisje zoeken ze

Dribbel en Moppie zoeken vooral lieve baasjes die wat tijd aan ze kunnen besteden. Een tuin is geen vereiste, zolang de twee maar lekker iedere dag hun wandelingetjes kunnen maken. Als echte diva’s vinden de dames het niet nodig om ‘hun’ mensen te delen, dus we zoeken een plek zonder andere huisdieren. Een gezin met (rustige) kinderen zien ze dan wel weer zitten. Extra aandacht is immers alleen maar fijn!

Goed om te weten

Beide hondjes hebben een gevoelige huid en krijgen daarom hypoallergene brokjes. Dit voer is online of in de speciaalzaak te verkrijgen, en ze eten er met smaak van. Daarnaast is het verstandig om op te letten dat ze geen andere hapjes binnenkrijgen, zodat ze op en top gezond blijven.

Op date met Dribbel en Moppie?
Het is alleen mogelijk om mét afspraak naar onze honden te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat jij en de hond een goede match zijn, verzoeken wij je om onderstaande vragenlijst zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

– Wat is je naam, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer?
– Vertel iets over jouw gezinssituatie. Wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden, inclusief eventuele kinderen?
– Vertel iets over je werksituatie (aantal dagen, hoeveel uren ben je van huis, etc.)
– Hoeveel uur moet de hond alleen thuis kunnen zijn? Hoe vaak per week komt dit voor?
– Vertel iets over jouw woonsituatie (appartement, rijtjeswoning, afgesloten of open tuin, etc.)
– Wat is je ervaring met honden (ras, karakter, leeftijd etc.)?
– Welke huisdieren heb je en hoe oud zijn deze?

Let op: een dier adopteren kost geld, zie de adoptieprocedure voor meer informatie.

Moppie wordt alleen geplaatst op afspraak. Wil jij Moppie misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met je op.

  • Teckel / Mopshond
  • Vrouw / Vrouw
  • Kan bij kleine kinderen
  • Kan niet bij andere honden of katten
  • Gebruikt dieetvoer
Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.