Flappie

Flappie

Hoi allemaal! Ik ben Flappie, een vrolijk schnauzermeisje van één jaar jong. Mijn eigenaar kon helaas niet meer voor me zorgen, en dus woon ik op dit moment in het asiel. Daar word ik goed verzorgd hoor, door superlieve mensen. Maar stiekem droom ik toch van een eigen baasje… Misschien word jij dat wel?

Dit is Flappie
Eén brok aandoenlijk enthousiasme, dat is onze Flappie. Gek op mensen en met recht een ‘blij ei’. Bij binnenkomst in de kennel is het even aftasten, en daarna word je vrolijk begroet. Ook wandelen ziet Flappie als een feestje.

Achter die bravoure gaat nog wel wat onzekerheid schuil. Flappie kan schrikken van harde geluiden en onverwachte bewegingen, en onderweg komt ze soms voorwerpen tegen die ze niet zo goed kan ‘plaatsen’. Daarnaast kan ze wat nerveus reageren op fietsers of hardlopers en heeft ze soms zo haar eigen idee over de te kiezen route.

Logisch allemaal, want Flappie is nog jong en volop bezig de wereld te ontdekken. Nieuwsgierigheid en onzekerheid gaan bij deze jongedame hand in hand, en ze zoekt dan ook regelmatig geruststelling bij ‘haar’ mens. Gelukkig is het heel makkelijk om contact met haar te maken: zodra je haar naam zegt, ligt haar focus bij jou en kun je haar vertrouwen geven of duidelijk maken wat de bedoeling is.
Thuis heb je aan Flappie een echte knuffelkont die zich helemaal kan overgeven aan een (liefst urenlange) kroelpartij.

Extra schattig: Flappies ene oor staat rechtop, maar het andere flapt een beetje om. Vandaar de naam!

Wat voor huisje zoekt zij
Flappie zoekt lieve stabiele mensenvrienden die er tijd in willen steken om haar te begeleiden. Liefst baasjes die een cursus of training met haar willen volgen, om de binding te versterken en Flappie rust en zelfvertrouwen te geven.

Kleine kinderen zouden waarschijnlijk te druk voor haar zijn, maar in een gezin met rustige, wat grotere kinderen zou Flappie wellicht goed passen. Een sociaal hondenmaatje zou zeker een optie zijn, als de klik er is! Wat Flappie van katten vindt weten we helaas niet.

Belangrijkste is dat ze bij lieve betrokken mensen terechtkomt die in haar willen investeren. Wie die moeite neemt, zal aan haar een fantastisch maatje hebben!

***

Op date met Flappie?
Het is alleen mogelijk om mét afspraak naar onze honden te komen kijken. Om er zeker van te zijn dat jij en de hond een goede match zijn, verzoeken wij je om onderstaande vragenlijst zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

– Wat is je naam, adres, woonplaats, e-mailadres en telefoonnummer?
– Vertel iets over jouw gezinssituatie. Wat zijn de leeftijden van alle gezinsleden, inclusief eventuele kinderen?
– Vertel iets over je werksituatie (aantal dagen, hoeveel uren ben je van huis, etc.)
– Hoeveel uur moet de hond alleen thuis kunnen zijn? Hoe vaak per week komt dit voor?
– Vertel iets over jouw woonsituatie (appartement, rijtjeswoning, afgesloten of open tuin, etc.)
– Wat is je ervaring met honden (ras, karakter, leeftijd etc.)?
– Welke huisdieren heb je en hoe oud zijn deze?

Let op: een dier adopteren kost geld, zie de adoptieprocedure voor meer informatie.

Flappie wordt alleen geplaatst op afspraak. Wil jij Flappie misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met je op.

  • Schnauzer (kruising)
  • Vrouw (gesteriliseerd)
  • Geboren: 20-03-2023
  • Kan alleen bij grotere kinderen
Belangrijk
Dit overzicht is een momentopname. In de tussentijd kunnen dieren een nieuwe eigenaar gekregen hebben. Hierdoor kan het gebeuren dat op de site vermelde dieren niet meer aanwezig zijn.