2240 euro opgehaald voor operatie hondje Fellow 

Algemeen Dagblad, 27 februari 2018
Hondje Fellow kan in alle rust revalideren na zijn operatie. Maandag werd er een actie opgezet voor de pup, die in zijn leven nog niet veel geluk heeft gekend. Het dier moest geopereerd worden, maar zijn baasje kon dat niet betalen. Inmiddels is er 2240 euro opgehaald voor de operatie.
Fellow was nog geen week in zijn nieuwe huis toen hij van de schouder van zijn baasje viel en zijn ellebooggewricht brak. De nieuwe eigenaar kon de rekening van 2000 euro niet betalen en deed afstand van het hondje. Afgelopen woensdag werd Fellow geopereerd in het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam.

De 12 weken-oude pitbull krijgt nu een antibioticakuur om bacteriën buiten de deur te houden en moet revalideren. Over de rekening van dit alles hoeft niemand zich meer zorgen te maken, want de kosten zijn gedekt dankzij de giften. Vrijwilligers van Stichting Dierenhulpverlening Woerden, die gisteren een oproep plaatsten voor giften voor het dier, hebben wel even gecontroleerd of ze het wel goed zagen. ,,Hier durfden we niet eens over te dromen. Binnen een dag hebben we een bedrag van 2240 euro ingezameld voor Fellow. Dit is zelfs meer dan het aanvankelijke doelbedrag, allemaal dankzij jullie.”

 

Potje 
Van een geldoverschot is geen sprake. De stichting vroeg om 2000 euro en kreeg 2400 euro, maar het bedrag was krap begroot. ,,We wilden niet overvragen. Van het eindbedrag moet 6 procent worden afstaan aan het donatieplatform (red. de website waarop gedoneerd kon worden). De werkelijke kosten zullen naar alle waarschijnlijkheid toch hoger liggen.”
,,Mochten er wel een paar tientjes overblijven: afgelopen zaterdag hebben we met de dierenambulance een aangereden kat opgehaald, zij heeft een bekkenfractuur. Wij hebben er alles aan gedaan om de eigenaar te achterhalen maar die heeft zich nog niet gemeld. Vandaag besloten de operatie van 600 euro uit te laten voeren, daar kunnen we niet langer mee wachten. Met donaties en giften vullen wij onder andere een voorzieningenpot voor dit soort gevallen. Het geld komt bij ons altijd goed terecht en altijd ten gunste van de dieren,” zegt Mechtild Stavenuiter, voorzitter van de stichting. De actie voor Fellow was de eerste doneeractie die Stichting Dierenhulpverlening Woerden deed.

 

Bedankt
,,We willen iedereen bedanken voor de donaties en lieve woorden. Het is hartverwarmend om te zien bij hoeveel mensen het hart op de juiste plek zit. Dit heeft ons diep geroerd en zullen we dan ook niet snel vergeten.” De stichting gaat via haar Facebookpagina de donateurs op de hoogte houden over het herstel van Fellow.
Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Hij moet vijf weken ‘absolute bench-rust’ houden. Daarna zal hij in Amsterdam weer gecontroleerd worden. De dierenarts van de stichting begeleidt hem tijdens het herstelproces. Daarna zoekt de stichting ‘met zorg en aandacht een geschikt en liefdevol adoptiegezin voor Fellow´.