Reijerscop draait volledig op vrijwilligers, maar het zijn er niet genoeg

Algemeen Dagblad, 30 juli 2016 20160730 AD2

Dierenasiel kampt met tekort aan knuffelaars en aandachtgevers.

Een paar extra handen, dat kan Dierenasiel Reijerscop in Harmelen goed gebruiken. Zeker nu, in de zomer.  Bij het woord ‘asiel’ komen bij de meeste mensen waarschijnlijk snel woorden op als ‘zielig’ en ‘vies’. Bij binnenkomst in het asiel in Reijerscop vallen gelijk een aantal zaken op: het is schoon, netjes en je hoort helemaal geen zielig geblaf of gemiauw.

Klik op foto voor groter formaat

20160730 AD
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Helpende handen gezocht

Door de combinatie van de vakantieperiode, het vertrek van een aantal collega’s en steeds meer dieren in nood komen wij handen tekort, zowel op de korte als langere termijn.

Wij zijn dringend op zoek naar centralisten, ambulancechauffeurs, asielmedewerkers, PR-mensen en bestuursleden.

Heeft u liefde voor dieren, extra vrije tijd en beheerst u de Nederlandse taal in woord en geschrift dan zijn er diverse mogelijkheden voor u om binnen onze fantastische organisatie als vrijwilliger aan de slag te kunnen. Voor het werk op de dierenambulance heeft u vanzelfsprekend ook een rijbewijs nodig. Voor alle functies geldt dat u intern opgeleid, voorbereid en begeleid wordt.

Centralist
Werkt u graag met mensen en vanuit huis, dan is centralist wellicht iets voor u. U bent het eerste contact van onze organisatie, helpt mensen met al hun vragen over dieren, stuurt de ambulance aan en registreert de meldingen over vermiste en gevonden dieren. U werkt 4 ochtenden en/of middagen per maand.

Ambulancechauffeur
Houdt u van actie, van buiten werken, bent u kordaat en doortastend? Dan zult u het werk op de ambulance geweldig vinden. U helpt de dieren (en hun eigenaren) die in acute nood verkeren. Bijzonder dankbaar werk. U werkt vanuit huis en bent bereid 2x per maand een 24-uurs dienst te draaien.

Asielmedewerker
Vindt u de daadwerkelijke verzorging van dieren leuk, dan bent u meer dan welkom in ons prachtige asiel. U bent 1x in de week beschikbaar om een ochtend- of avonddienst te verzorgen. U kunt zich toespitsen in de verzorging van honden, katten, konijnen en/of siervogels. Hier werkt u in een vast team van vrijwilligers.

PR medewerker
De PR medewerkers zorgen voor de promotie van ons werk en de in- en externe communicatie. Zo moet u denken aan het deelnemen aan braderieën, het verzorgen van nieuwsbrieven, perscontacten, open dagen, fondsenwerven etc. Wij zijn op zoek naar mensen die enthousiast ons werk kunnen promoten en creatief zijn.

Vrijwilligerszaken
Wij zijn ook op zoek naar mensen die zich in willen zetten op het gebied van personele zaken. Hierbij moet u denken aan alle facetten van het PZ-werk zoals het aannemen van vrijwilligers, het bijhouden van personeelsdossiers, het adviseren en begeleiden van hoofden in hun taken als leidinggevenden, het adviseren in mogelijkheden van deskundigheidsbevordering van onze vrijwilligers etc. Wij zijn op zoek naar collega’s die hier ervaring in hebben maar ook mensen zonder ervaring die administratieve ondersteuning willen bieden zijn meer dan welkom.

Bestuurders
Het bestuur stelt het beleid vast en bewaakt de voortgang van de stichting. De meeste bestuursleden werken als vrijwilliger in een van de verschillende werkgroepen en hebben wat meer coördinerende taken. Het bestuur vergadert 1x in de twee maanden en is op zoek naar een penningmeester, secretaris, vicevoorzitter en plaatsvervangende hoofden vrijwilligerszaken, PR en asiel.

Bel ons gerust voor meer informatie: 0348-41 42 42. Wij vertellen u graag over alle mogelijkheden en ons fantastische werk.