10-jarige Stanley zoekt met spoed een nieuwe baas

Algemeen Dagblad, 9 maart 2016

Het baasje van bullterrier Stanley, kwam ruim twee weken niet meer terug van een wandeling. De 71-jarige Foppe overleed plotseling aan een hartaanval bij het Orvelterdek in Nieuwegein. De twee waren onafscheidelijk van elkaar.
Nu zit de 10-jarige Stanley be Lost in Dreams, zoals hij voluit heet, in het asiel in Harmelen.
De Stichting Dierenhulpverlening Woerden en omstreken die hem opvangt, is naarstig op zoek naar een nieuw baasje. ,,Stanley is gesteld op gezelschap en gek op knuffelen,” zegt medewerker Marc van Joost. ,,Als hij alleen is, is hij niet blij. Hij is echt niet gelukkig in het asiel.” De stichting zoekt een alleenstaande of een stel zonder kinderen, omdat de hond gewend is aan een rustig huishouden waar hij alle ruimte krijgt.
Stanley heeft nog wel afscheid kunnen nemen van Foppe. Omdat Stanley waarschijnlijk niet begreep waarom zijn baasje niet meer terugkwam, heeft een medewerker van de stichting, na overleg met de dierenarts en een gedragsdeskundige, de hond meegenomen naar het mortuarium om afscheid te nemen van zijn baasje. Volgens de medewerker herkende Stanley zijn baas en had hij zo duidelijkheid.

Belangstellenden die deze hond een mooie oude dag willen geven kunnen via Dierenhulpverlening Woerden en omstreken een afspraak maken om bij Stanley te komen kijken en kennis te maken.


De 10-jarige Stanley be Lost in Dreams zoekt met spoed een nieuwe baas.