Open dag zaterdag 7 oktober

Open dag Dierenhulpverlening Woerden e.o. & Diergezondheidscentrum De Limes

7 oktober 2017 – Reijerscopse Overgang 3-5

 

In het kader van Werelddierendag 2017 openen Dierenasiel Reijerscop en Diergezondheidscentrum De Limes op zaterdag 7 oktober hun deuren voor alle dierenliefhebbers. Iedereen is tussen 11:00 en 16:00 uur van harte welkom in Harmelen om een kijkje te komen nemen achter de schermen van Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. De Stichting opent niet alleen haar deuren, ook kunnen bezoekers een tal van leerzame en gezellige activiteiten verwachten, zoals een speurtocht, een indrukwekkende politiehonden demonstratie, een reptielenshow en diverse kraampjes.

Programma
Tijdens de jaarlijkse open dag krijgen bezoekers de kans om het dierenasiel en het diergezondheidscentrum eens van dichtbij te bekijken. Zo is er de mogelijkheid om kennis te maken met de dieren uit het asiel en staan de vrijwilligers klaar om vragen te beantwoorden en te vertellen over het werk wat zij doen voor de Stichting. Ook staat er een indrukwekkende politiehonden demonstratie op het programma en staan er demonstraties van honden- en kattentrimmen op het programma.

Een open dag is natuurlijk niet compleet zonder een paar bijzondere gasten: daarom kan men dit jaar genieten van een reptielenshow waarbij een deskundige van alles kan vertellen over de wereld van het reptiel. Mocht dit niet interessant genoeg zijn voor de kleintjes onder ons, dan kunnen zij altijd nog meedoen met de speurtocht, geschminkt worden door een van onze grimeurs of hun laatste energie wegspringen in het springkussen. Kortom, genoeg redenen om op 7 oktober een bezoek te brengen aan de Open Dag in Harmelen. Zien we je daar?

Locatie
Dierenasiel Reijerscop | Diergezondheidscentrum De Limes
Reijerscopse Overgang 3 & 5
3481 LZ Harmelen

 

Interview ambulancechauffeur

LevenindePolder: Vandaag hebben wij een interview met Paul, een van de vrijwillige dieren-ambulancechauffeurs. Hij vertelde ons een wel heel bijzonder verhaal, en gaf ons een rondleiding in de dierenambulance.

 

Juni Maand van de kat

22 mei 2017

Maak van uw kat geen zwerfkat

In de beleidsnota Dierenwelzijn Woerden is aandacht voor het zwerfkattenprobleem. Veel katten die zwervend, gewond of ziek worden aangetroffen, zijn niet gechipt en komen daarom in het dierenasiel terecht. Ook worden er jaarlijks over de honderd kleine zwerfkittens aangetroffen waarvoor een nieuw tehuis moet worden gevonden. Voor het eerst wordt dit jaar in overleg met dierenartsen en de stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. een periode georganiseerd waarin katten voor een lager tarief kunnen worden gechipt, gecastreerd en/of gesteriliseerd. Het chippen van katten voorkomt dat ze Lees verder

Dierenhulp kan vogels niet meer kwijt

Algemeen Dagblad, 24 april 2017

“Geen opvang; spuitje dreigt voor zieke vogels”
Voor vogels die naar de St Dierenhulpverlening Woerden worden gebracht, dreigt vanaf 1 mei een dodelijke injectie. Vanaf 1 mei kan de organisatie tijdelijk niet terecht bij de vogelopvang in Utrecht.

Klik op artikel voor groter formaat

Willem Wever: het werk in een dierenasiel

Harmelen, 6 maart 2017

Maandagmiddag 6 maart is de uitzending van het KRO-NCRV programma Willem Wever over de vraag van de 11-jarige Ilse wat je allemaal moet doen als je in een dierenasiel werkt. De opnames werden gemaakt in ons dierenasiel Reijerscop in Harmelen.

Dierenasiel bij Koffietijd op TV

Harmelen, 27 februari 2017

Er zijn in ons dierenasiel TV-opnames gemaakt voor het programma Koffietijd op RTL 4. De Dierencoalitie, een samenwerkingsverband van 17 dierenbeschermingsorganisaties op het gebied van politieke belangenbehartiging, lanceren de Dierenkieswijzer. De Dierenkieswijzer geeft antwoord op de vraag hoe diervriendelijk de Nederlandse politieke partijen zijn.

 

Opname “Willem Wever”: De vraag van Ilse

Harmelen, 7 februari 2017

Vandaag was de opnameploeg van het kro-ncrv programma “Willem Wever” te gast in ons asiel. Presentator Ajouad El Miloudi hielp de 10-jarige Ilse met het beantwoorden van haar vraag “Wat moet je allemaal doen als je in een dierenasiel werkt?” Ilse heeft alle facetten van het asielwerk doorlopen: van het meerijden met de dierenambulance, het verzorgen van de honden, konijnen, katten, controle bij de dierenarts, het herplaatsen van de kat Dirkje tot aan het uitlaten van de honden. Het was een erg leuke dag en volgens ons is de vraag naar tevredenheid beantwoord. We horen nog wanneer de uitzending is.

DE VRAAG VAN ILSEVandaag was de opnameploeg van het kro-ncrv programma "Willem Wever" te gast in ons asiel. Presentator Ajouad El Miloudi hielp de 10-jarige Ilse met het beantwoorden van haar vraag "Wat moet je allemaal doen als je in een dierenasiel werkt?" Ilse heeft alle facetten van het asielwerk doorlopen: van het meerijden met de dierenambulance, het verzorgen van de honden, konijnen, katten, controle bij de dierenarts, het herplaatsen van de kat Dirkje tot aan het uitlaten van de honden. Het was een erg leuke dag en volgens ons is de vraag naar tevredenheid beantwoord. We horen nog wanneer de uitzending is.

Geplaatst door Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. op dinsdag 7 februari 2017

Onderscheiding voor vrijwilliger

Woerdense Courant, 21 december 2016

Harmelen – Mechtild Stavenuiter heeft maandagavond tijdens de vergadering van de klankbordgroep Dierenwelzijn bij Dierenasiel Reijerscop in Harmelen een gemeentelijke onderscheiding ontvangen. Ze ontving uit handen van wethouder Margot Stolk een brochette in zilver. In 1981 Lees verder

De vrijwilliger aan het woord

Algemeen Dagblad, 13 december 2016

“Een lach van oor tot oor als dier een nieuw huis heeft”

Het ultieme doel bij het asiel: ervoor zorgen dat de opgevangen dieren worden geplaatst. “Nieuwe baasjes sturen vaak na een paar weken een foto. Sommigen schrijven hele dagboeken met van uur tot uur wat Poekie of Fikkie heeft gedaan.”