Poezen en kittens in reismandje gedumpt

Algemeen Dagblad, 13 augustus 2018

Twee poezen en zes kittens in reismandje gedumpt in Nieuwegein

In Park Oudegein in Nieuwegein-Zuid zijn vrijdagmiddag twee poezen en zes jonge kittens in een klein reismandje gevonden. Vier kittens waren slechts drie dagen oud.

Ze werden gevonden door een wandelaar die ze direct naar de dierenopvang bracht. Minstens een dag moeten ze op deze manier aan hun lot overgelaten zijn. ,,Gelukkig vonden we ze op tijd, anders waren ze nu dood geweest.”

Onbegrijpelijk en misdadig noemt dierenopvang Reijerscop in Harmelen het dumpen van de twee poezen en de zes kittens in een klein reismandje. Reijerscop regelt de dierenopvang voor de gemeente Nieuwegein. Het reismandje – waarin de dieren zijn gevonden – is normaal bedoeld voor vervoer van één kat, nu zaten ze er met z’n achten in. Reijerscop verwacht dat de dieren er minstens een dag hebben gestaan.

“Ze hadden niet langer in het reismandje in dat park moeten zitten, want dan waren ze dood geweest”, Mechtild Stavenuiter, voorzitter dierenopvang

Gastgezinnen

Na twee dagen opvang gaat het al beter met de poezen en kittens. Ze zijn sinds vrijdag opgevangen door twee gastgezinnen. ,,We hebben kunnen achterhalen dat de poezen de natuurlijke moeders zijn van twee oudere kittens en vier kittens van slechts drie dagen oud”,  vertelt voorzitter Mechtild Stavenuiter van de dierenopvang. De dieren zaten onder de vlooien en oormijt. Daarvoor zijn ze inmiddels behandeld. Stavenuiter: ,,De poezen en kittens waren sterk vermagerd. Ze hadden honger en dorst op het moment dat we ze meenamen. Maar ze hadden niet langer in het reismandje in dat park moeten zitten, want dan waren ze dood geweest. Het gaat beter met ze.”

De dierenopvang noemt de wijze waarop de poezen en kittens in Nieuwegein zijn gedumpt uitzonderlijk. Toch komt het weleens voor, zegt de opvang. ,,We zien het helaas vaker, maar de omstandigheden bij deze vondst zijn echt een uitzondering.  Deze daad is strafbaar en we willen graag de dierenpolitie van meer informatie voorzien.”

De dierenopvang wil graag in contact komen met getuigen. Wie meer informatie heeft over het dumpen van de poezen en kittens in Park Oudegein, kan contact opnemen met de stichting dierenhulpverlening in Harmelen.

Asiels opvallend vol kittens!

Algemeen Dagblad, 16 juli 2018

Asiels opvallend vol kittens: ‘Het lijken wegwerpartikelen’.

Dierenopvangcentra in het Groene Hart hebben deze zomer de handen vol aan nesten kittens. Tineke van der Heiden is een van de vele thuisverzorgers.

De Vrijwilliger: ‘Ik vind het leuk om iets goeds te doen voor de dieren.’

Algemeen Dagblad, 28 juni 2018

De Vrijwilliger: ‘Ik vind het leuk om iets goeds te doen voor de dieren’. Sabine Kooman is vrijwilliger bij de medische commissie van stichting Dierenhulpverlening Woerden. Elke vrijdagochtend loopt ze met de dierenarts de dieren in het asiel na. “We controleren of de nieuwe dieren zijn ingeënt en bekijken de zieke dieren. In de middag zorg ik voor verdere afspraken en de medicatie van de dieren.”

Geen ruimte meer voor konijnen!

Algemeen Dagblad, 6 juni 2018

Dierenasiel Reijerscop in Harmelen kampt sinds april met een te grote toestroom van konijnen. Inmiddels is de verzameling gegroeid tot maar liefst tachtig stuks (!) Het aantal konijnen dat momenteel in het asiel verblijft is dusdanig groot dat een van de vrijwilligers zelfs twintig konijnen opvangt in haar eigen huis. Met tachtig konijnen die wachten op een nieuw thuis heeft het asiel noodgedwongen een stop gezet op de opvang van nieuwe konijnen. De vraag naar potentiële baasjes is dus groter dan ooit. 

“Er komen nu meer konijnen binnen dan dat er weggaan, het zit gewoon vol”, aldus Bep van Wijk. Als vrijwilliger voor de stichting vangt zij een groot gedeelte van de konijnen op in haar eigen huis. Dit is gelukkig geen onbekend terrein voor haar. Al voordat het huidige asiel gebouwd werd ving Bep alle konijnen uit de regio op. Nu het asiel de grote toestroom niet meer aankan schiet Bep weer tijdelijk te hulp. “In vergelijking met vroeger valt het aantal konijnen dat ik nu opvang nog wel mee. Het zijn voornamelijk de konijnen die nog niet geplaatst worden omdat ze nog niet gecastreerd zijn, iets mankeren, of een nestje hebben gekregen.”

Afstand
De konijnenhokken in het asiel zijn nooit leeg geweest en in de meeste gevallen zijn het er eerder te veel dan te weinig. “Normaal gesproken is de toestroom van konijnen niet veel groter dan het aantal adopties. Nu er veel meer konijnen binnenkomen dan dat er geadopteerd worden is het aantal konijnen groter dan ooit.” De precieze oorzaak van het grote aanbod konijnen blijft onduidelijk. “Het is moeilijk te zeggen waarom er de afgelopen tijd zoveel konijnen worden binnengebracht. Van de meeste konijnen die we momenteel opvangen is afstand gedaan. Dit was voorheen wel anders. Toen bestond het leeuwendeel uit zwerfdieren.”

Adopteer een konijnenkoppel
Voor de grote groep konijnen zal nu een geschikt thuis moeten worden gevonden. Om impulsaankopen te vermijden benadrukt het asiel een aantal belangrijke zaken: “Denk goed na voordat je een konijn aanschaft. Een konijn heeft verzorging en aandacht nodig en daar gaat tijd in zitten.” Daarnaast plaatst het asiel enkel konijnen in koppels. Het houden van slechts één konijn komt namelijk niet ten goede aan het welzijn van konijnen. “Konijnen zijn van nature groepsdieren. Dit betekent dat een soortgenoot nodig is voor een konijn om gezond en gelukkig te zijn.” De vrijwilligers van Dierenasiel Reijerscop helpen potentiële baasjes graag met het vinden van een geschikt konijnenkoppel en kunnen de nodige tips geven over de verzorging. Dus overweegt u om een konijn aan te schaffen? Denk dan eerst aan het asiel!

 

Dierenpolitie te gast

Harmelen, 29 maart 2018

Op 29 maart jongstleden kwam de Politie afdeling “Dierenwelzijn” Midden-Nederland voor een vakdag bijeen bij de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.. De dag werd door de politie georganiseerd in samenwerking met de stichting en was bedoeld om diverse dringende zaken te bespreken en een kijkje te nemen achter de schermen bij de dierenhulpverlening. “Het was een zeer geslaagde dag met waardevolle inzichten aan beide kanten”, aldus Mechtild Stavenuiter, voorzitter van de stichting.  Lees verder

2240 euro opgehaald voor operatie hondje Fellow 

Algemeen Dagblad, 27 februari 2018
Hondje Fellow kan in alle rust revalideren na zijn operatie. Maandag werd er een actie opgezet voor de pup, die in zijn leven nog niet veel geluk heeft gekend. Het dier moest geopereerd worden, maar zijn baasje kon dat niet betalen. Inmiddels is er 2240 euro opgehaald voor de operatie.
Fellow was nog geen week in zijn nieuwe huis toen hij van de schouder van zijn baasje viel en zijn ellebooggewricht brak. De nieuwe eigenaar kon de rekening van 2000 euro niet betalen en deed afstand van het hondje. Afgelopen woensdag werd Fellow geopereerd in het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam.

Lees verder

Meer mogelijkheden met Tank & Schenk

Goed nieuws van de Tank & Schenk actie. 

Tank & Schenk accepteert nu ook brandstof -en leasepassen

Hoewel het, door de verbouwing in 2016 en 2017, soms moeilijk was om te doneren bij de Texaco in Woerden aan de Europabaan, is er wel goed gebruik van gemaakt: In 2017 is er dik 6000 liter getankt door supporters van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden. 

Dat kan dus in 2018 nog hoger worden omdat er nu ook geschonken mag worden als je je brandstof afrekent met een tankpas of leasepas. Voorheen was dit alleen mogelijk met een betaalpas van een bank.  Lees verder

Specsavers actie: Gewonnen!

GEWONNEN: bedankt!  

Fantastisch nieuws! Het winkelteam van Specsavers Woerden heeft ons gekozen uit de top 3. Dit betekent dat er vanaf 1 januari 2018 een jaar lang per verkochte bril of hoortoestel een vast bedrag wordt gespaard voor de stichting. Dankzij jou kunnen wij nu nog meer dieren helpen!

Namens Stichting Dierenhulpverlening Woerden nogmaals ontzettend bedankt voor jouw stem!

Stem op ons vóór 30 november!

Kunnen onze dieren op jouw stem rekenen?

Goed nieuws! Stichting Specsavers Steunt maakt ook volgend jaar weer een lokale organisatie blij met een donatie. Per verkochte bril of hoortoestel wordt een heel jaar lang een vast bedrag gespaard. Dit komt uiteindelijk terecht bij het goede doel dat de meeste stemmen weet te verzamelen.  Lees verder