Dierenpolitie te gast

Harmelen, 29 maart 2018

Op 29 maart jongstleden kwam de Politie afdeling “Dierenwelzijn” Midden-Nederland voor een vakdag bijeen bij de Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.. De dag werd door de politie georganiseerd in samenwerking met de stichting en was bedoeld om diverse dringende zaken te bespreken en een kijkje te nemen achter de schermen bij de dierenhulpverlening. “Het was een zeer geslaagde dag met waardevolle inzichten aan beide kanten”, aldus Mechtild Stavenuiter, voorzitter van de stichting.

De delegatie bestond uit alle politieagenten in Midden-Nederland die zich bezig houden met dierenzaken. Dit zijn gespecialiseerde agenten die naast hun dagelijkse (nood)hulpverlening ook zaken oppakken rondom dierenwelzijn. Dit varieert van zaken die dierenmishandeling betreffen tot aan het veilig stellen van dieren die bij zaken in beslag worden genomen en/of door arrestaties achterblijven in de woning. De dierenambulance en het asiel worden hiervoor vaak als hulp ingezet zodat opvang en zorg kan worden geregeld. Goede samenwerking blijft daarom van groot belang.

Kennisdeling en verdieping stond uiteraard hoog in het vaandel. Zo was er een gastspreker van de stichting “Blijf van mijn dier”, een initiatief van IFAW. Dit is een noodopvang voor dieren die door ‘vechtscheidingen’ of huiselijk geweld met spoed opvang of herplaatsing nodig hebben. Daarnaast kregen de agenten een rondleiding door het asiel en door de aangesloten dierenkliniek de Limes.

“De inzet van de vrijwilligers is bewonderingswaardig en de toewijding is overal te zien en te voelen. We hebben een zeer enthousiaste en gastvrije middag mogen ervaren. Helaas is het nodig dat er aandacht blijft voor zowel de afdeling van Dierenwelzijn binnen de politie, als het werk van de stichting en hier blijven wij ons gezamenlijk hard voor inzetten.”, aldus een medewerker van de Politie Dierenwelzijn.

2240 euro opgehaald voor operatie hondje Fellow 

Algemeen Dagblad, 27 februari 2018
Hondje Fellow kan in alle rust revalideren na zijn operatie. Maandag werd er een actie opgezet voor de pup, die in zijn leven nog niet veel geluk heeft gekend. Het dier moest geopereerd worden, maar zijn baasje kon dat niet betalen. Inmiddels is er 2240 euro opgehaald voor de operatie.
Fellow was nog geen week in zijn nieuwe huis toen hij van de schouder van zijn baasje viel en zijn ellebooggewricht brak. De nieuwe eigenaar kon de rekening van 2000 euro niet betalen en deed afstand van het hondje. Afgelopen woensdag werd Fellow geopereerd in het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam.
De 12 weken-oude pitbull krijgt nu een antibioticakuur om bacteriën buiten de deur te houden en moet revalideren. Over de rekening van dit alles hoeft niemand zich meer zorgen te maken, want de kosten zijn gedekt dankzij de giften. Vrijwilligers van Stichting Dierenhulpverlening Woerden, die gisteren een oproep plaatsten voor giften voor het dier, hebben wel even gecontroleerd of ze het wel goed zagen. ,,Hier durfden we niet eens over te dromen. Binnen een dag hebben we een bedrag van 2240 euro ingezameld voor Fellow. Dit is zelfs meer dan het aanvankelijke doelbedrag, allemaal dankzij jullie.”


Potje 
Van een geldoverschot is geen sprake. De stichting vroeg om 2000 euro en kreeg 2400 euro, maar het bedrag was krap begroot. ,,We wilden niet overvragen. Van het eindbedrag moet 6 procent worden afstaan aan het donatieplatform (red. de website waarop gedoneerd kon worden). De werkelijke kosten zullen naar alle waarschijnlijkheid toch hoger liggen.”
,,Mochten er wel een paar tientjes overblijven: afgelopen zaterdag hebben we met de dierenambulance een aangereden kat opgehaald, zij heeft een bekkenfractuur. Wij hebben er alles aan gedaan om de eigenaar te achterhalen maar die heeft zich nog niet gemeld. Vandaag besloten de operatie van 600 euro uit te laten voeren, daar kunnen we niet langer mee wachten. Met donaties en giften vullen wij onder andere een voorzieningenpot voor dit soort gevallen. Het geld komt bij ons altijd goed terecht en altijd ten gunste van de dieren,” zegt Mechtild Stavenuiter, voorzitter van de stichting. De actie voor Fellow was de eerste doneeractie die Stichting Dierenhulpverlening Woerden deed.


Bedankt
,,We willen iedereen bedanken voor de donaties en lieve woorden. Het is hartverwarmend om te zien bij hoeveel mensen het hart op de juiste plek zit. Dit heeft ons diep geroerd en zullen we dan ook niet snel vergeten.” De stichting gaat via haar Facebookpagina de donateurs op de hoogte houden over het herstel van Fellow.
Het gaat naar omstandigheden goed met hem. Hij moet vijf weken ‘absolute bench-rust’ houden. Daarna zal hij in Amsterdam weer gecontroleerd worden. De dierenarts van de stichting begeleidt hem tijdens het herstelproces. Daarna zoekt de stichting ‘met zorg en aandacht een geschikt en liefdevol adoptiegezin voor Fellow´.

Meer mogelijkheden met Tank & Schenk

Goed nieuws van de Tank & Schenk actie. 

Tank & Schenk accepteert nu ook brandstof -en leasepassen

Hoewel het, door de verbouwing in 2016 en 2017, soms moeilijk was om te doneren bij de Texaco in Woerden aan de Europabaan, is er wel goed gebruik van gemaakt: In 2017 is er dik 6000 liter getankt door supporters van de Stichting Dierenhulpverlening Woerden.

Dat kan dus in 2018 nog hoger worden omdat er nu ook geschonken mag worden als je je brandstof afrekent met een tankpas of leasepas. Voorheen was dit alleen mogelijk met een betaalpas van een bank.

Hoe werkt het?

  1. Tank bij een Tank & Schenk deelnemer
    (Bijvoorbeeld bij: Texaco D!Vers Woerden aan de Europabaan)
  2. Ontvang punten op basis van getankte liters
  3. Schenk deze punten aan een doel naar keuze door deze op de display bij de kassa te kiezen.

En het belangrijkste: deel dit met vrienden en bekenden in de omgeving. Ook zij kunnen op die manier automatisch, zonder extra kosten of moeite een bijdrage leveren aan de stichting.

Zo kunnen we Tank-end & Schenk-end 2018 door!

Woon je niet in Woerden, hier kan je overzicht vinden van Tank & Schenk deelnemers bij jou in de buurt.

Specsavers actie: Gewonnen!

GEWONNEN: bedankt!

Fantastisch nieuws! Het winkelteam van Specsavers Woerden heeft ons gekozen uit de top 3. Dit betekent dat er vanaf 1 januari 2018 een jaar lang per verkochte bril of hoortoestel een vast bedrag wordt gespaard voor de stichting. Dankzij jou kunnen wij nu nog meer dieren helpen!

Namens Stichting Dierenhulpverlening Woerden nogmaals ontzettend bedankt voor jouw stem!

foto van Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.

Stem op ons vóór 30 november!

Kunnen onze dieren op jouw stem rekenen?

Goed nieuws! Stichting Specsavers Steunt maakt ook volgend jaar weer een lokale organisatie blij met een donatie. Per verkochte bril of hoortoestel wordt een heel jaar lang een vast bedrag gespaard. Dit komt uiteindelijk terecht bij het goede doel dat de meeste stemmen weet te verzamelen.

Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. waagt natuurlijk ook een kans en roept iedereen op om vóór 30 november te stemmen voor het welzijn van onze dieren in de regio. Dus heb jij jouw goede daad van vandaag nog niet verricht? Stem dan gauw op ons via deze link en deel de link met vrienden en familie!

Interview ambulancechauffeur deel 2

LevenindePolder ging een dag mee met Paul, de dierenambulancechauffeur die wij in een vorige aflevering geïnterviewd hebben!
De camera brengt verslag uit van het tweede deel van de dag!

Razend druk met opvang van nestjes jonge katten

Algemeen Dagblad, 18 oktober 2017

‘Meldingen gedumpte huisdieren kosten onze organisatie veel tijd’
En weer vindt de dierenhulpverlening op straat een aantal jonge katjes. De opvang puilt uit. “Opvallend veel voor dit seizoen”.

“Wij hebben op dit moment opvallend veel kittens in de opvang”, zegt Mechtild Stavenuiter van dierenhulpverlening Woerden en omstreken. “Het gaat zeker om 48 kittens, die we bij vrijwilligers thuis opvangen. Opvallend, de peil ligt meestal in het voorjaar.”

Open dag zaterdag 7 oktober

Open dag Dierenhulpverlening Woerden e.o. & Diergezondheidscentrum De Limes

7 oktober 2017 – Reijerscopse Overgang 3-5

In het kader van Werelddierendag 2017 openen Dierenasiel Reijerscop en Diergezondheidscentrum De Limes op zaterdag 7 oktober hun deuren voor alle dierenliefhebbers. Iedereen is tussen 11:00 en 16:00 uur van harte welkom in Harmelen om een kijkje te komen nemen achter de schermen van Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. De Stichting opent niet alleen haar deuren, ook kunnen bezoekers een tal van leerzame en gezellige activiteiten verwachten, Lees verder