In de spotlights: Chica


Hoog tijd voor een huis voor Chica!
Chica zit alweer een poosje in het asiel en heeft haar gouden mandje helaas nog niet gevonden. En dat terwijl ze zo leuk is! Chica is een gezellige ronde dame van elf lentes jong. Met de nadruk op ‘gezellig’, want Chica is echt een enorme flirt… flaneren, kopjes geven, spinnen, pirouettes draaien, niets is haar te gek om je aandacht te trekken en gekriebeld te worden. Vertrouwt ze je helemaal, dan komt ze zelfs lekker op schoot. Een echt gezelschapsdier dus! Wel kan Chica een pittige dame zijn en uithalen als je iets tegen haar zin doet, zoals haar onverwacht benaderen of haar fixeren. Het is dus zaak haar een beetje te leren ‘lezen’. Lukt dat, dan zal ze zeker een leuke huisvriendin voor u zijn.
Vanwege haar temperament plaatsen we Chica niet bij jonge kinderen. Pubers (12+) die een beetje kijk hebben op katten kunnen waarschijnlijk prima maatjes met haar worden, waarbij ook voor hen geldt dat ze haar een beetje moeten leren inschatten.

Van huis uit is Chica het niet gewend om met andere katten te leven, en in het asiel lijkt ze ook niet geneigd gezellig een kopje thee te drinken met haar kamergenoten. Daarom zoeken we voor Chica een huis waar ze kan genieten van een bestaan als Enige Kat.
In haar oude huis kon Chica naar buiten, dus dat zal ze in haar nieuwe onderkomen zeker ook kunnen waarderen. Om daarna weer snel bij u te komen kroelen!
Omdat Chica een gevoelige rug heeft, gebruikt ze dagelijks een pijnstiller in de vorm van druppels. Advies is om haar deze te blijven geven, zodat ze soepel door het leven kan blijven gaan.

Wat denkt u, mag deze leuke eigenzinnige dame de feestdagen bij u onder de boom doorbrengen?

 

Kom dan kennismaken in Dierenasiel Reijerscop 
Reijerscopse Overgang 5
3481 LZ Harmelen
Geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur en donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur.