In de spotlights: Castor

Hallo allemaal!

Ik ben Castor en ze hebben mij gevonden op een industrieterrein waar ik maar een beetje ronddwaalde. Gelukkig zag iemand dat ik echt de weg kwijt was en belde de dierenambulance. 
Het gekke is dat ik dus wel gechipt bleek, maar dat deze chip niet geregistreerd stond en dus hebben ze mij naar het asiel gebracht. 
Omdat niemand mij op kwam halen, mag ik nu op zoek naar een nieuw baasje.

Hoe oud ik ben weet ik niet precies, maar ze denken hier een jaar of 7-8, omdat ik al lekker grijs ben rond mijn knappe bekkie en ook omdat ik nodig langs de tandarts moest.
Dat is gebeurd en ik zie er weer puik uit, hoor!

Ik ben wel een echte Mechelaar en ze denken dat ik als waak/erfhond heb gewerkt.
Het gekke is dat ik naar mensen toe juist echt ontzettend lief ben en echt steun zoek bij mijn verzorgers tijdens het wandelen. 

Andere honden heb ik blijkbaar nooit mogen ontmoeten en dus niet goed mee leren omgaan. 
Hierdoor begin ik te stuiteren als ik een hond tegen kom. 
Ik weet gewoonweg niet hoe ik anders moet reageren… 
Gelukkig gaan we er hier in het asiel samen met een gedragsdeskundige alvast aan werken om me meer te kunnen ontspannen in het bijzijn van andere honden.

Wat zoek ik in een nieuw baasje? Ik zoek een baasje wat ervaring heeft met herders, begrijpt dat er een aantal zaken in mijn ‘tweede’ leven geheel nieuw zijn voor mij en dat ik daar in een rustig tempo aan moet leren wennen.
Samen met jou wil ik leren ontspannen en genieten van onze nieuwe vriendschap.
Als jij me daarbij wil helpen, dan heb ik echt een ontzettende berg liefde terug te geven, want het allerliefste ben ik bij je.
Een nieuwe job als erf/waakhond zou echt geweldig zijn voor mij, maar ik wil wel graag regelmatig een lekkere knuffelsessie, hoor! Lekker in de avond onder de mensen zijn heb ik echt nodig. 

In mijn nieuwe huis mogen best kinderen aanwezig zijn, hoor! Wel iets ouder. Vanaf een jaar of 15 lijkt me prima.
Katten en andere honden blijf ik (voorlopig) liever ver vandaan. Wonen in een woonwijk waar veel honden aanwezig zijn is voor mij verre van ideaal.

Voel je je aangesproken door mijn verhaal en wil je kennis komen maken met me? Dat kan! Maak een afspraak met mij en mijn verzorgers via 0348-414242 en dan zie ik je hopelijk snel!

Groetjes,

Castor