In de spotlights: Tara & Mandy

Mag ik mij even voorstellen? 
Mijn naam is Tara en ik ben een leuke kruising Sennenhond, 10 jaar, van middelgroot formaat en dolenthousiast!
Omdat de situatie van het gezin waar ik verbleef veranderde, konden ze mij helaas niet meer de juiste zorg bieden en ben ik na 2 jaar weer terug in het asiel en dus mag ik op zoek naar toffe nieuwe baasjes!

Als ik mijn mensen zie begin ik vrolijk te kwispelen en kan dan niet wachten om met ze mee op pad te gaan en heerlijk te ravotten.
Aan de riem begin ik eerst enthousiast met trekken, want ik ben nu eenmaal verzot op buiten zijn, maar nadat ik mijn behoeftes heb gedaan kan ik keurig naast je lopen als je dat van me verlangt.
Loslopen mag ik trouwens nooit, omdat ik heel graag achter vogels, eenden, schapen en zelfs soms paarden aan jaag. Een boerenerf of niet omheinde tuin is dus niet aan mij besteed want dan ben ik foetsie! Een lange lijn of een stevig hekwerk is dus aan te raden als ik onaangelijnd ben.
Ook duik ik graag het water in om lekker te spetteren, rol ik het liefst op mijn rug in het gras en als je een balletje voor me wil gooien, maak je me helemaal happy!

De omgang met soortgenoten vind ik in het begin soms wat spannend, maar omdat ik inmiddels wel wat levenservaring heb opgedaan kan ik ze na het nodige snuffelen prima om me heen hebben. Als ik rustig aan een andere, vriendelijke hond kan wennen en hierin een stukje begeleiding krijg van mijn baasje, dan wil ik zelfs best speelmaatje worden. Al geef ik dan stiekem toch een lichte voorkeur aan reuen.

Waar ik eerder woonde, waren ook 2 katten in huis. Nadat ik even goed de tijd had gekregen om aan die rare wezens te wennen, ging dat prima. Opnieuw bij een kat wonen, zou dus misschien kunnen werken. Een voorwaarde is wel dat de katten honden gewend zijn en mij een beetje met rust laten. 

Had ik trouwens al gezegd dat ik ook heel keurig naast de fiets kan rennen? Dat vind ik echt een te gekke manier om mijn energie eruit te hollen!

Nou, wat zoek ik? Een baasje wat graag met mij actief bezig wil zijn. Eentje met enige hondenervaring is wel een vereiste, want soms heb ik dus even wat extra begeleiding nodig in mijn ontmoetingen met andere teefjes.
Daar staat tegenover dat ik heel veel liefde en knuffels te bieden heb. Kinderen vind ik leuk, maar omdat ik zo’n dolle meid ben zijn te kleine kinderen niet zo handig. Kinderen vanaf een jaar of 8 zijn geen enkel bezwaar, des te meer mogelijkheid tot knuffelen 😉

Bel je mijn verzorgers om een afspraak te maken, zodat wij eens kennis kunnen maken met elkaar? Leuk!
Ik ben er klaar voor! Maak een afspraak met mij en mijn verzorgers via 0348-414242 en dan zie ik je hopelijk snel!

—————————————————————————————————–

 

Deze lieve dame van 11,5 jaar luistert naar de naam Mandy en is een knappe Boerenfox. 
Mandy heeft het altijd erg naar haar zin gehad bij haar vorige eigenaren maar helaas was de thuissituatie voor Mandy niet helemaal ideaal meer. Voor Mandy zijn wij op zoek naar een nieuwe eigenaar die veel bij haar kan zijn / met wie ze veel mee kan, want ze wil tenslotte maar al te graag bij haar baas(jes) in de buurt zijn. Het alleen zijn vindt ze niet zo fijn.

Hoewel ze al ietwat op leeftijd is, gaat ze graag mee voor een flinke wandeling of een rondje naast de fiets. Ook speelt ze graag met een balletje, saai is deze lieverd dus absoluut niet! Ook heeft zij in het asiel laten zien dat ze zeer behendig is met de wip en de springbalk en erg snel nieuwe dingen aanleert. De voerspelletjes heeft ze ook supersnel uitgedokterd. Een pientere dame dus! 
Wel heeft zij af en toe de behoefte om zich even terug te trekken om tot rust te komen en in haar nieuwe huis heeft zij dan ook graag haar eigen plekje hiervoor. Ze is gewend aan een bench, dus is dat de ideale oplossing voor deze momentjes. 
Een geschikte nieuwe eigenaar voor Mandy moet overigens wel open staan voor fysiek contact, want Mandy is gek op kusjes! Geven en krijgen, ze vindt het allemaal leuk. Ze ligt maar wat graag bij je op schoot om lekker in je armen tegen je aan te kruipen. Heerlijk vindt ze dat!

Bij onbekende mensen of harde geluiden kan ze soms wat onzeker zijn maar een juiste baas kan dit gemakkelijk in goede banen leiden. Mogelijk kan een andere, wat meer zekere viervoeter haar hierin prima het goede voorbeeld geven. 
Ze heeft regelmatig gelogeerd in een huis waar een kat aanwezig is, dus een kat in huis om mee samen te wonen hoeft geen probleem te zijn. 
Omdat Mandy zoals gezegd gesteld is op haar rust, zijn wij voor haar op zoek naar een niet te druk huishouden, eventuele kinderen zijn geen probleem maar liefst wel wat ouder. 

Denkt u een prachtig thuis te kunnen bieden aan deze dame, bent u niet te vaak en te lang van huis en klaar voor een bundeltje liefde in huis?
Kom dan eens kennis maken met lieve Mandy! Neem contact op met 0348-414242 voor een afspraak. Hopelijk tot snel!