In de spotlights: Benny

Deze knappe jongeman is Benny, een lieve kater met een eigen gebruiksaanwijzing. Benny is een kat die erg van mensen houdt en ons altijd meteen vriendelijk komt begroeten. Met kopjes laat hij zien dat hij blij is dat je er bent, en als je in zijn kamer gaat zitten, nestelt hij zich vaak lekker op schoot. Een echte mensenvriend dus!

Toch is Benny geen kat die zomaar geplaatst kan worden. Deze mooie vent kan namelijk een enkele keer onvoorspelbaar gedrag vertonen. Door een overdaad aan prikkels of een bron van onrust die voor ons moeilijk vast te stellen valt, haalt hij dan plotseling uit. Dit gedrag is gelukkig prima onder controle te houden, onder andere door het gebruik van anti-depressiva (jazeker, dat bestaat ook voor katten), maar vooral door heel rustig met Benny om te springen. Hoe rustiger je hem benadert, hoe rustiger hij zelf is. Verder is het een kwestie van Benny goed ‘lezen’ en hem met rust laten wanneer hij nerveus lijkt te worden. Ken je hem een beetje en weet je hier goed mee om te gaan, dan is het een ongelooflijk lieve kat, die je echt kan ontroeren met zijn genegenheid.
Voor Benny zoeken we dus een rustige nieuwe eigenaar, die hem een thuis kan bieden zonder kinderen, honden of andere katten. Iemand die ervaring heeft met katten, die de tijd neemt om Benny te leren kennen en die er niet van schrikt als Benny een keertje uithaalt. Een echte dierenliefhebber, die het leuk vindt om aan de slag te gaan met een kat met een eigen karakter.

Gelegenheid om naar buiten te gaan is voor deze jongeman echt een must. Buiten kan hij immers lekker zijn energie kwijt, en dat werkt weer gunstig op zijn gedrag binnenshuis. Ook binnen speelt Benny overigens graag!

 

Plaatsing van Benny vindt op afspraak plaats. Is uw belangstelling gewekt, dan kunt u bellen met onze telefoondienst: 0348 – 41 42 42. Deze lieverd is het absoluut waard!

 

Dierenasiel Reijerscop, Reijerscopse Overgang 5, 3481 LZ Harmelen.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 09.00 – 12.00 uur en donderdag 18.30 – 20.00 uur.