In de spotlights: Bram

 

Dag beste mensen, ik ben Bram, een vrolijke rode kater van bijna twee jaar. U ziet het op de foto: niets mis met mij!

Maar wilt u geloven dat ik toch al een poosje in het asiel zit zonder dat iemand mij is komen halen? Hier in het asiel snappen ze niet zo goed hoe dat komt. Misschien omdat ik een kamer voor mezelf heb; dat komt toch een beetje over alsof ik een soort Bedreiging vorm.

Maar ik ben helemaal geen gevaarlijke jongen, hoor! Ik heb alleen een eigen kamer omdat ik dus écht niet van andere katten hou. En als ik ze toch op mijn stekkie tegenkom, nou ja, dan werk ik ze een tikkie onsubtiel uit de weg.

Maar wees gerust, dit zegt niets over mijn verhouding met mensen. Die vind ik juist geweldig! Het maakt me niet uit wie er binnenkomt, vertrouwd gezicht of onbekende, vrouwtjesmens of mannetjesmens, jong of oud, ik begroet iedereen even enthousiast.

En niet alleen omdat ze lekkere brokjes komen brengen hoor, al smikkel ik die graag en in recordtempo op. Ook omdat ze me aaien en kriebelen, en gezellig met me kletsen en spelen. Allemaal even tof!

Wel kan ik heel soms een beetje hyper worden en te wild worden in mijn spel. Dan is het goed als u even wat rust inbouwt, want zelf ben ik daar niet altijd even goed in.

Hoe aardig die asielmensen ook zijn, ik zou toch wel erg graag naar een eigen huis verhuizen. Tenslotte ben ik een echte atleet, en zeg nou zelf: Usain Bolt sluit je toch ook niet op in een kamertje? Wij sportieve types hebben gewoon wat ruimte nodig om helemaal tot ons recht te komen.
Dus wat zegt u ervan? Hebt u aan één kat genoeg en kunt u mij een stek bieden waar ik lekker de poten kan strekken?

Komt u dan snel bij me langs, ik sta altijd klaar voor bezoek! En bij mooi weer ontvang ik u zelfs in de viersterrenluxe van mijn privétuin…

Dierenasiel Reijerscop, Reijerscopse Overgang 5, 3481 LZ Harmelen. 0348 – 41 42 42
Geopend maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 12:00 uur en donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur.